Dragnea neagă că ar fi propus-o pe Alina Bica procuror general: Nimeni, nici eu, nu a intervenit la Ponta

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Parlament, referindu-se la acuzaţiile care i se aduc privind o eventuală intervenţie pentru numirea Alinei Bica în funcţia de procuror general, că nimeni, şi nici el, nu a intervenit la premierul Victor Ponta în acest sens.

488 afișări
Imaginea articolului Dragnea neagă că ar fi propus-o pe Alina Bica procuror general: Nimeni, nici eu, nu a intervenit la Ponta

Alina Bica (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

”Am auzit de nu-ştiu-ce acuzaţii în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun şi în faţa cui să o susţin?”, a spus Dragnea.

În condiţiile în care jurnaliştii i-au atras atenţia că la momentul respectiv Victor Ponta era ministru interimar al Justiţiei şi că deci, numirile stăteau în ”pixul” acestuia, Dragnea a răspuns: ”Da, eu am spus-o şi public atunci şi în BPN că niciunul dintre noi nu trebuie să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru că nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a şi întâmplat”.

”Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a spus Dragnea.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, o ordonanţă a procurorilor DNA, în facsimil, în care se arată că a fost dispusă disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP".

În document se vorbeşte despre cazul omului de afaceri Ion Niculae care a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru o intervenţie la Bica, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului său. În documentul DNA se spune că Bica a intervenit la procurorul de caz, cerându-i să oprească investigaţiile pe care le făcea în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Dragnea. Pentru această intervenţie, omul de afaceri i-a oferit lui Bica suma de 3,5 milioane de euro împreună cu promisiunea, făcută împreună cu Dragnea, sprijinului de a ajunge procuror general.

În documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocoş, Elena Udrea, Bogdan Buzăianu.

 

 

:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici