Dragnea: Nici UNPR, ALDE, UDMR nu sunt de acord cu modificarea alegerii primarilor. Nu are rost OUG

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Braşov, că partidul pe care îl conduce, alături de UNPR, ALDE şi UDMR, nu este de acord cu modificarea legii alegerilor locale şi că, în aceste condiţii, nu crede că premierului Dacian Cioloş va mai face vreun demers pentru modificarea acesteia.

1470 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nici UNPR, ALDE, UDMR nu sunt de acord cu modificarea alegerii primarilor. Nu are rost OUG

Dragnea: Nici UNPR, ALDE, UDMR nu sunt de acord cu modificarea alegerii primarilor, nu are rost OUG (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

''PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au anunţat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. În aceste condiţii nu ştiu dacă domnul prim ministru Dacian Cioloş se mai poate gândi că mai are rost să iniţieze în vreun fel sau altul o ordonanţă sau proiect de lege în condiţiile în care o largă majoritate din Parlament nu susţine această idee'', a spus Dragnea, vineri, într-o conferinţă de presă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD a precizat că în cazul în care legea alegerilor locale va fi modificată se va crea ''un precedent foarte periculos''. ''Poziţia noastră a fost, este şi rămâne fermă în acest caz pentru că nu suntem de acord să apară acest precedent foarte periculos. Ne putem trezi la toamnă, în septembrie-octombrie, că vor să modifice şi legea alegerilor parlamentare. Şi de aici încolo, înainte de orice alegeri, se pot modifica alegerile în favoarea unuia sau altuia. (...) Premierul Dacian Cioloş, pe care eu în continuare îl consider un om de cuvânt şi de bună credinţă, s-a angajat în mod oficial că unul din obiectivele Guvernului său este să organizeze alegerile într-un mod corect şi nepărtinitor. Drept pentru care cred că nu va face acest demers'', a adăugat Dragnea.

''O decizie definitivă în ceea ce priveşte tipul de alegeri agreat de partidul nostru va fi luată sâmbătă, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional Executiv al UNPR, care va avea loc la Braşov'', au postat reprezentanţii UNPR pe pagina de Facebook a partidului imediat după anunţul lui Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi seara, că din punctul de vedere al PSD alianţa cu ALDE şi UNPR din Parlament se păstrează, social-democratul susţinând că este mai puţin important dacă formaţiunea lui Gabriel Oprea îşi va face sau nu grup parlamentar separat.

În ceea ce priveşte acordul cu UNPR în vederea celor două scrutine programate pentru anul acesta, Dragnea a spus că, în timp ce la alegerile locale se vor face alianţe la nivelul organizaţiilor locale sau judeţene, în funcţie de caz, pentru scrutinul parlamentar PSD va avea discuţii cu UNPR pentru a decide termenii viitoarei colaborări.

"Erau două variante: varianta tip USL, în care de sus până jos,de la Bucureşti până la cea mai mică comună din România erau liste comune obligatorii şi candidaţi comuni, sau varianta în care se dă posibilitatea fiecărei organizaţii judeţene sau locale să încheie astfel de alianţe. Este acelaşi lucru. Şi pentru parlamentare, după alegerile locale, vom avea o discuţie cu UNPR-ul să vedem cum stabilim şi cum decidem colaborarea pentru alegerile parlamentare", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici