Dragnea: Ori facem opoziţie, ori ne predăm PDL şi lui Traian Băsescu

Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după întâlnirea conducerii partidului cu liderii din teritoriu, că formaţiunea sa are două variante de lucru: intrarea în opoziţie, cu sau fără PNL, pe de o parte, şi "predarea la PDL şi la Traian Băsescu", pe de altă parte.

19 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Ori facem opoziţie, ori ne predăm PDL şi lui Traian Băsescu

Dragnea: Ori facem opoziţie, ori ne predăm PDL şi lui Traian Băsesscu (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt două variante: intrarea în opoziţie, cu sau fără liberali, sau o predare la PDL. După părerea mea, cel mai mare risc pentru PSD ar fi dispreţul care se poate abate asupra partidului dacă intră într-o guvernare oricum şi în orice condiţii", a spus Dragnea.

El a precizat că PNL şi PDL, dacă vor să facă o guvernare cu PSD, trebuie să ia în calcul că PSD este un partener de discuţie dacă se doreşte să se contruiască un echilibru de putere.

"Dacă nu (dacă acel echilibru de putere nu se va realiza, n.r.) eu nu cred că noi vom accepta să ducem partidul în dispreţul public de dragul de a ajunge la o guvernare care poate deveni în câteva luni virtuală pentru PSD", a arătat Dragnea.

Întrebat ce se va supune la vot în CExN de luni, Dragnea a precizat că se supune la vot o varinată sau alta de alianţă, cu PNL sau cu PDL.

El a arătat că nu crede că liberalii "vor rămâne pe picioarele lor" într-o astfel de alianţă cu PSD, în timp ce PDL are o variantă foarte simplă, în care, în schimbul unui premier PDL, acceptă câţiva de la PSD în Guvern.

"Noi nu avem garanţii că într-o guvernare cu PDL, în câteva luni miniştrii PSD încep să plece de bunăvoie sau siliţi", şi-a exprimat Dragnea îndoielile vizavi de alianţa cu PDL.

El a adăugat, în ceea ce priveşte alianţa cu PNL, că există o posibilitate foarte mică ca aceasta să reziste în faţa unor presiuni posibile din partea preşedintelui, care poate nominaliza o altă variantă de premier decât din partea acestei alianţe.

Dragnea a arătat că luni, la şedinţa CExN, colegii săi trebuie să ştie la ce riscuri majore pot să supună partidul prin votul pe care îl vor da.

Citeşte şi:

Conducerea PSD se întâlneşte cu liderii din teritoriu

Tăriceanu: Este posibilă compatibilizarea programelor PSD şi PNL

Boc: Fiecare dintre noi vrea să coaguleze guvernul în jurul său

Năstase: Dacă nu reuşim să impunem premierul, mergem în opoziţie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici