Dragnea propune diminuarea bugetului SRI şi SPP şi suplimentarea bugetului din Sănătate

Liviu Dragnea a depus, în Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminuează bugetul SRI cu 295 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sănătăţii. De asemenea, liderul PSD propune diminuarea bugetului SPP.

758 afișări
Imaginea articolului Dragnea propune diminuarea bugetului SRI şi SPP şi suplimentarea bugetului din Sănătate

Dragnea propune diminuarea bugetului SRI şi SPP şi suplimentarea bugetului din Sănătate

„Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii la capitolul 66.01 –Sănătate-, titlul 20 –Bunuri şi servici- cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste merkeri tumorali. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Ministerului Sănătăţii”, se arată în amendamentul depus de Liviu Dragnea, proiectului de buget de stat pentru anul 2019.

Ca sursă de finanţare, Dragnea propune diminuarea bugetului SRI cu 295 de milioane de lei.

„Sursă de finanţare: Se diminuează bugetul SRI, Anexa 03/31, cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61,01 –Ordine publică şi siguranţa naţională, titlul 10 –Cheltuieli de personal-”, se arată în motivarea amendamentului.

De asemenea, liderul PSD propune suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 de milioane de lei pentru transferurile între unităţile administraţiei publice, prin diminuarea a 50 de milioane de lei a bugetului SPP: „Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu 230.000 mii de lei, credite bugetare şi credite de angajament, la capitolul 56.01 –Tranferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei- titlul 51 – Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”.

Dragnea propune, ca sursă de finanţare, diminuarea bugetului SPP cu 50 de milioane de lei: 40.000 mii lei de la cheltuielile preconizate de personal, 5.000 mii lei pentru cheltuielile preconizate de SPP pentru bunuri şi servicii şi 5.000 mii lei din active nefinanciare.

Un alt amendament propus de liderul PSD prevede suplimenatrea veniturilor şi cheltuielilor Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu 230 milioane de lei.

„Se suplimentează veniturile şi cheltuielile Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu suma de 230.000 mii de lei. Sursă de finanţare- Majorarea veniturilor Fondului Naţional de asigurări sociale de sănătate”, prevede amendamentul propus de Dragnea.

Conducerea Parlamentului a aprobat, sâmbătă, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Amendamentele au fost depuse până luni, la ora 12.00, iar votul final este programat vineri.

Potrivit programului de dezbatere şi adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentarii au putut depune amendamente până luni, la ora 12.00, urmând ca până la ora 14.00 acestea să fie centralizate.

Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.

Marţi şi miercuri comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor vor elabora rapoartele, acestea urmând a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Şedinţa comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici