Dragnea: Un demers firesc ca Guvernul să sesizeze la CCR un conflict privind constituirea completelor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat drept ”un demers firesc” intenţia Guvernului de a sesiza la CCR un conflict între Executiv şi ÎCCJ pentru că nu s-au aplicat modificările aduse Legii nr. 304/2004 cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanţa supremă.

775 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Un demers firesc ca Guvernul să sesizeze la CCR un conflict privind constituirea completelor

Dragnea: Un demers firesc ca Guvernul să sesizeze la CCR un conflict privind constituirea completelor

”Doar am auzit că există această intenţie. Nu ştiu când şi dacă o vor face. Cred că este un demers firesc pe care-l face guvernul. Am auzit cum aţi auzit şi dvs. Şi o să vedem dacă se întâmplă. Nu ştiu pe ce merg, că nu am văzut. Poate merg pe conflict între Parlament şi Înalta Curte, nu ştiu, nu sunt constituţionalist. Am auzit doar că se intenţionează să se facă această acţiune şi cred că ar fi un demers firesc”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, vineri, că hotărârea de amânare a Colegiului Înaltei Curţi, privind constituirea completelor, în cazul celor formate din cinci judecători, poate fi atacată în contencios administrativ sau constituţional de către cei interesaţi.

Inspecţia Judiciară a anunţat că a fost sesizată cu privire la posibile abateri disciplinare referitoare la aplicarea modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanţa supremă. Verificările Inspecţiei Judiciare vin după informaţii potrivit cărora instanţa supremă ar fi amânat până la finalul anului punerea în aplicare a dispoziţiilor modificate din legea de organizare judiciară, care a intrat deja în vigoare, privind componenţa completelor de cinci judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici