Dragnea vizează şi funcţia de secretar general al PSD

Actualul secretar general al PSD, Titus Corlăţean, şi-ar fi manifestat, în cadrul unor discuţii informale cu lideri ai PSD, intenţia de a se retrage din funcţia de secretar general al PSD, funcţie care este vizată şi de Liviu Dragnea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

40 afișări
Imaginea articolului Dragnea vizează şi funcţia de secretar general al PSD

Dragnea vizează şi funcţia de secretar general al PSD

Potrivit surselor citate, Corlăţean nu ar mai dori să ocupe funcţia de secretar general al PSD, el intenţionând să nu mai candideze pentru această funcţie la alegerile de la următorul Congres al PSD, care ar putea avea loc în martie.

Funcţia de secretar general al PSD este dorită, potrivit aceloraşi surse, de actualul vicepreşedinte Liviu Dragnea, şi ca o garanţie suplimentară pentru eventualitatea în care, într-o formă sau alta, ar putea pierde o funcţie ministerială pentru care urmează să renunţe la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman.

Surse din PSD au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Dragnea este creditat de cei mai mulţi dintre membrii BPN ca fiind următorul ministru al Administraţiei şi Internelor.

În cazul în care Dragnea va fi numit ministru al Internelor, el va trebui să renunţe la mandatul de preşedinte al CJ Teleorman.

Aceleaşi surse au mai precizat că, la alegerile pentru structura de conducere naţională a PSD, care urmează să aibă loc la Congres, Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti, şi Constantin Nicolescu, liderul PSD Argeş, ar putea candida pentru una dintre cele patru funcţii de vicepreşedinte care sunt sau vor fi vacante.

Trei din funcţiile de vicepreşedinte au devenit vacante, prin demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Mihai Tănăsescu, în cazul a două dintre ele fiind validaţi, cu titlu interimar, Radu Moldovan şi Tiberiu Marc. O a patra funcţie de vicepreşedinte ar putea deveni vacantă prin candidatura lui Dragnea la funcţia de secretar general.

Sursele citate au mai arătat că la una dintre funcţiile de vicepreşedinte ar putea candida unul dintre liderii PSD Constanţa, dar şi Titus Corlăţean.

Potrivit aceloraşi surse, la Congresul PSD nu este exclus nici ca Miron Mitrea să îl contracandideze pe Mircea Geoană la preşedinţia partidului, fostul coordonator de campanie electorală a PSD manifestându-şi această intenţie într-un cadru informal.

Citeşte şi

PSD va organiza două congrese

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici