Dragoş Tudorache, despre proiectul limitării mandatelor şefilor din Poliţie: Va duce la politizare

Fostul ministru de Interne, Dragoş Tudorache, actualmente europarlamentar PLUS, critică, vineri, proiectul de ordonanţă care limitează durata mandatelor pentru şefii din Poliţie anunţat de Mihai Fifor, precizând că acesta duce la politizarea funcţiilor din sistem.

153 afișări
Imaginea articolului Dragoş Tudorache, despre proiectul limitării mandatelor şefilor din Poliţie: Va duce la politizare

Dragoş Tudorache, despre proiectul limitării mandatelor şefilor din Poliţie: Va duce la politizare

"PSD vrea să limiteze durata mandatelor şefilor din Poliţie sub pretextul responsabilizării. Introducerea unor mandate fixe pentru funcţiile de conducere din inspectoratele judeţene nu va duce decât la politizarea lor, riscul fiind ca aceste mandate să se alinieze cu ciclul politic al unei guvernări. Asta nu e responsabilizare, cum încearcă ministrul interimar Fifor să ne convingă. Politizarea duce la deprofesionalizare, la numiri pe alte criterii decât cele de competenţă. Si dacă nu e clar care e pericolul unei astfel de măsuri, avem cazurile dramatice de la Caracal sau Galaţi sau ale unor abuzuri precum cele din perioada electorală de la Topoloveni sau Târgovişte. Toate, din ultimele câteva luni", scrie Dragoş Tudorache, pe Facebook.

Fostul ministru de Interne precizează că, dacă Mihai Fifor doreşte reformă adevarată, trebuie să facă imediat concursuri corecte pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din inspectoratele care sunt acum conduse de "şefi împuterniciţi în funcţie şi să aducă profesionişti, nu pile şi slugi politice".

ŢDacă nu ştie ce să facă mai departe, să se uite pe Strategia de Resurse Umane pe care am lăsat-o în Minister în 2016, pusă la punct cu ajutorul specialiştilor din cadrul instituţiei şi cu cel al reprezentanţilor de sindicat. Responsabilizarea e legată de profesionalism. De aici trebuie să începem: funcţiile se câştigă pe bază de concurs, de experienţă, de profesionalism. Nu prin gudurare pe lângă ministrul sau partidul care se află la putere!", completează Dragoş Tudorache.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţa joi că s-a întâlnire cu sindicaliştii din Poliţie, principalul subiect discutat fiind propunerea de limitare a mandatului şefilor acestei structuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici