Drulă a participat la Summitul Renew, la care au fost prezenţi Emmanuel Macron şi Mark Rutte

  • Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a participat joi la Summitul Liderilor Renew, care a avut loc la Bruxelles.
  • La eveniment au participat Emmanuel Macron - preşedintele Franţei, Kaja Kallas - premierul Estoniei, precum şi Mark Rutte - premierul Olandei.
195 afișări
Imaginea articolului Drulă a participat la Summitul Renew, la care au fost prezenţi Emmanuel Macron şi Mark Rutte

Sursa foto: Twitter/Cătălin Drulă

„Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a participat joi la Summitul Liderilor Renew, care a avut loc la Bruxelles. La eveniment au participat Emmanuel Macron - preşedintele Franţei, Kaja Kallas - premierul Estoniei, Mark Rutte - premierul Olandei, Christian Lindner - vicecancelar al Germaniei, Charles Michel - preşedintele Consiliului European, Stéphane Séjourné - preşedintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European. În cadrul evenimentului, liderii politici au discutat despre direcţiile de viitor ale grupului, campania pentru alegerile europarlamentare din 2024 şi colaborarea între partidele Renew şi provocările economice cu care se confruntă Europa”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Drulă a spus în context că „schimbul de idei cu şefii de state şi guverne, respectiv liderii partidelor din familia Renew a fost foarte bun şi va servi drept baza cooperării noastre în contextul alegerilor europene din 2024. Am avut şi un dialog pe probleme economice şi de finanţe publice cu vicecancelarul german, Christian Lindner, şi cu doamna viceprim-ministru al Olandei, Sigrid Kaag.”

Cătălin Drulă a mai subliniat în intervenţia sa din cadrul reuniunii liderilor că perspectivele electorale ale grupului Renew şi USR sunt „foarte bune”, dar şi că „refuzul nemotivat al Austriei de a primi România în Spaţiul Schengen este o problemă care trebuie rezolvată de urgenţă”.

Alături de preşedintele USR, din delegaţia de la Summitul Renew au făcut parte liderii grupurilor parlamentare USR - Ionuţ Moşteanu şi Radu Mihail, precum şi europarlamentarii USR Vlad Botoş şi Vlad Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici