Drulă, după prăbuşirea unei noi drone în România: Iohannis e dator cu explicaţii după CSAT-ul de azi

După ce o nouă dronă rusească a căzut în judeţul Tulcea, preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere ca în şedinţa de CSAT de joi să se găsească soluţii pentru ca aceste incidente să fie prevenite.

402 afișări
Imaginea articolului Drulă, după prăbuşirea unei noi drone în România: Iohannis e dator cu explicaţii după CSAT-ul de azi

Drulă, după prăbuşirea unei noi drone în România: Iohannis e dator cu explicaţii după CSAT-ul de azi

Liderul USR susţine că autorităţile române trebuie să comunice în detaliu măsurile care se iau pentru protejarea vieţii şi a proprietăţilor locuitorilor din zonele de graniţă.

„Într-un context internaţional din ce în ce mai dificil, şedinţa CSAT de astăzi trebuie să aducă măsuri ferme pentru a ţine cetăţenii români în siguranţă. Este o şedinţă pe care o aşteptăm deja de o lună pentru a afla care sunt măsurile militare de protecţie a românilor din zona graniţelor. Experţii militari au explicat necesitatea doborârii dronelor care intră în spaţiul aerian românesc. Din toate informaţiile pe care le avem, mijloacele militare necesare nu sunt în teren. Klaus Iohannis este dator cu explicaţii, de la ministrul Apărării PSD nu mai avem aşteptări”, susţine Cătălin Drulă.

USR l-a chemat, miercuri, pe ministrul Apărării la Ora Guvernului în Senat, pentru a da explicaţii cu privire la dronele ruseşti căzute pe teritoriul României, precum şi în privinţa măsurilor întreprinse de Guvern pentru protejarea populaţiei din zonă. USR arată că „ministrul PSD Angel Tîlvăr a eşuat în încercarea de a oferi răspunsuri concrete la îngrijorările fireşti ale românilor, în contextul războiului din Ucraina”.

Reprezentanţii formaţiunii arată că sunt mai multe întrebări fără răspuns din partea ministrului Apărării: „câte drone au pătruns în primele nouă luni ale acestui an – neautorizat – în spaţiul aerian românesc? A cerut apărarea antiaeriană acordul de a doborî aparatele de zbor care au intrat fără autorizaţie în spaţiul aerian românesc?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici