Drulă: Nu există o soluţie magică pentru circulaţia pe Valea Prahovei

  • Nu există o soluţie magică pentru descongestionarea traficului auto pe Valea Prahovei, a declarat duminică la Digi24 ministrul Transporturilor Cătălin Drulă
  • Ministrul a anunţat că de săptămâna viitoare va începe lucrul la proiectul tehnic al autostrăzii Comarnic-Braşov.
2011 afișări
Imaginea articolului Drulă: Nu există o soluţie magică pentru circulaţia pe Valea Prahovei

Sursa foto: Mediafaxfoto

Proiectul ar urma să fie livrat în 30 - 36 de luni şi ar urma să prevadă soluţii de ocolire a punctelor sensibile, printr-un tunel de 4 km la Buşteni şi un tunel de 2 km la Sinaia.

„Nu există o soluţie magică pentru traficul printr-o vale”, a spus ministrul, care a calificat unele soluţii din trecut pentru traficul din zonă drept „chinuitoare şi fără fluenţă”, trecând de exemplu prin albia râului Prahova.

În context, ministrul a vorbit de o serie de proiecte prioritate prinse în bugetul acestui an, enumerând autostrada Sibiu - Turda, drumul expres Craiova - Piteşti, centura oraşului Bucureşti, autostrada Transilvania, A7 şi A8. Pentru aceasta, bugetul pentru investiţii al CNAIR va fi de 8 miliarde de lei, pentru căile ferate vor fi alocaţi 3 miliarde de lei şi 500 de milioane de lei pentru Metrorex.

Cătălin Drulă a vorbit şi de un nou drum, de 4 km, care va ocoli actualul drum prin care se intră în România din Bulgaria la Giurgiu şi care va asigura o intrare decentă în ţară.

Ministrul spune că ministerul va aplica o nouă strategie, care implică trasarea de noi drumuri şi nu lăţirea acestora, în condiţiile în care în prezent traseele trec prin localităţi şi se aplică restricţiii de viteză iar pericolul de accident este sporit. Drulăî a pferit exemplul drumului Bucureşti - Tîrgovişte, care în proporţie de 53% trece prin localităţi şi unde în locul unei modernizări a fost preferată soluţia unui nou traseu de drum expres. Investiţia este comparabilă ca preţ, a precizat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici