Drulă: Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric

Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric, aşa cum am făcut-o în urmă cu 5 ani, a spus vineri Cătălin Drulă, la lansarea candidaţilor USR pentru europarlamentare.

169 afișări
Imaginea articolului Drulă: Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric

Drulă: Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric

„Sunt multe alegeri în 2024. Vom schimba preşedintele, vom vota un alt parlament şi ne vom alege primarii şi consilierii. Dar primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European. Sunt cele care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forţele schimbării. Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric, aşa cum am făcut-o în urmă cu 5 ani. Şi pentru asta vom veni în faţa alegătorilor nu doar cu cel mai ambiţios plan de modernizare a ţării, dar şi cu cei mai buni candidaţi care să ne reprezinte în Parlamentul European”, a spus Cătălin Drulă.

El spune că angajamentul luat în faţa alegătorilor este că USR va schimba România şi o va transforma „într-o ţară modernă, în care munca cinstită este răsplătită corect, în care regulile sunt reguli pentru toată lumea, în care statul este în serviciul oamenilor şi nu al politicienilor şi în care tinerii vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor”.

Lansarea candidaţilor USR a avut loc în timpul Consiliului ALDE Europe, desfăşurat la Bucureşti.

„Vreau să spun un lucru clar, să se audă de la Bruxelles până la Viena: România merită să fie în Schengen. România şi Bulgaria sunt pe nedrept ţinute în afara Spaţiului Schengen. Această nedreptate slăbeşte proiectul european şi vă cer tuturor să o înlăturam. Pentru România, aderarea la Uniunea Europeană a însemnat o şansă istorică la dezvoltare, prosperitate şi libertate. Astăzi, vedem însă că Europa trece prin numeroase crize. A fost pandemia, au venit apoi creşterea preturilor şi războiul din Ucraina. Pe acest fond de nelinişte, de teamă pentru viitor, extremismul s-a răspândit pe continentul nostru. Discursul urii se aude azi prea tare în politica europeană. Dar nu trebuie să ne descurajăm. Lupta dreaptă a fost întotdeauna cea grea. Şi vreau să vă spun astăzi, aici, tare şi răspicat: populismul găunos, fără soluţii reale, poate şi trebuie să fie învins”, a mai spus Drulă.

În discursul său, liderul USR a atacat actuala guvernare.

„În România, o guvernare coruptă şi iresponsabilă a două partide aliate contra firii, socialiştii de la PSD şi popularii de la PNL, pune în pericol economia românească. O guvernare definită prin iresponsabilitatea fiscală şi sufocarea democraţiei. Statul de drept suferă în România astăzi, suferă şi economia privată sub taxe mai mari puse de un guvern cinic a cărui prioritate sunt privilegiile noii nomenclaturi. Rezultatul este acela că, pentru prima dată după 1989, cei mai mulţi români nu cred că tinerii de azi vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor. Întrebarea la care noi trebuie să răspundem este cum schimbăm această realitate. Cum reuşim să reclădim încrederea oamenilor în viitor? Pentru mine, răspunsul este clar: reclădim încrederea prin aplicarea celui mai mare plan de reforme realizat în România după 1989”, a mai spus Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici