Duane Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a declarat, joi, în cadrul recepţiei organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Indepedenţei, că România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei şi în asigurarea existenţei unor instituţii independente.

340 afișări
Imaginea articolului Duane Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei

Duane Butcher (Imagine: Cosmin Vaideanu/Mediafax Foto)

"În numele preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi al poporului american, vă urez bun venit la Ambasada SUA din Bucureşti. Îmi face plăcere să găzduiesc celebrarea Zilei Indepedenţei la noul nostru sediu, în mica Americă din marea dumneavoastră ţară. Este minunat să vedem ambasada decorată în roşu, alb şi albastru", a declarat Duane Butcher, în deschiderea evenimentului dedicat Zilei Independenţei.

El a arătat că în centrul parteneriatului dintre cele două stat stau "valorile democratice pe care le împărtăşesc România şi SUA".

"România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, în asigurarea existenţei unor instituţii independente şi crearea unei societăţi în care toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii", a spus reprezentantul Statelor Unite ale Americii în România. "Vrem să ajutăm România să susţină aceste progrese", a adăugat Duane Butcher.

Însărcinatul cu afaceri al SUA a vorbit şi despre vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, în România.

"În ultimele două luni, vicepreşedintele Joe Biden, secretarul apărării Chuck Hagel, secretarul forţelor navale ale SUA, Ray Mabus şi două delegaţii ale Congresului SUA au vizitat România. Aceste vizite demonstrează cât mult preţuiesc Statele Unite parteneriatul strategic cu România", a spus acesta.

Reprezentantul Statelor Unite în România a afirmat că "mai presus de orice, Statele Unite ale Americii vor ca România să obţină succese".

Butcher a făcut referire şi la aşteptările SUA faţă de România: "Ne dorim ca România să prospere, ca economia sa să înflorească, iar schimburile comerciale şi investiţiile să crească", a spus el.

În plus, Duane Butcher a precizat că "transparenţa, stabilitatea şi previzibilitatea sunt elemente cheie în valorificarea potenţialului economic al României şi creşterea bogăţiei şi prosperităţii".

"SUA şi România au deja un strâns parteneriat economic. Am investit miliarde de doari în România din 1990 până în prezent, conducând la crearea a mii de locuri de muncă. Odată cu adoptarea Acordului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii dintre SUA şi Uniunea Europeană, schimburile comerciale dintre ţările noastre se vor putea realiza chiar mai uşor decât până acum", a afirmat Însărcinatul cu afaceri al SUA în România.

Duane Butcher a vorbit în discursul său şi despre angajamentul reciproc în cadrul NATO, care continuă să devină mai puternic.

"Lucrările de construcţie la amplasamentul sistemului antirachetă de la Deveselu se desfăşoară conform calendarului şi bugetului şi urmează să fie finalizat în 2015. Numărul exerciţiilor marine, aeriene şi terestre comune a crescut ca urmare a ocupării ilegale a Crimeii de către Rusia. Aşa cum a spus vicepreşedintele Biden în cursul vizitei sale în România, respectăm angajamentul sacru de a ne apăra aliaţii NATO", a declarat Butcher.

Potrivit rerpezentantului Statelor Unite, în cei 10 ani de la aderarea la NATO, România a avut contribuţii valoroase la alianţă şi a arătat că, în data de 29 iunie, România şi-a încheiat misiunea de luptă de 12 ani din Afganistan.

"România a fost cu adevărat aliatul nostru în Kandahar, iar curajoşii săi soldaţi sunt camarazii noştri de arme. Am fost mândru să-l însoţesc pe prim-ministrul Ponta în vizita din Afganistan de weekendul trecut, pentru a-i felicita pe soldaţi. SUA apreciază profund eroismul, sacrificiul şi altruismul cu care şi-au îndeplinit misiunea femeile şi bărbaţii curajoşi din Armata Română. Aproximativ 25.000 de soldaţi şi peste 250 de jandarmi şi-au îndeplinit cu nobleţe misiunea în Afganistan. Costurile au fost mari: 23 de soldaţi români au plătit preţul suprem, iar 129 au fost răniţi în misiune. America recunoaşte şi preţuiesc sacrificiile făcute de ei şi de familiile lor în decursul unui deceniu de război", a afirmat acesta.

În încheiere, Duane Butcher a afirmat că viitorul României este foarte promiţător.

"Parcursul ei democratic, parteneriatul ei cu Statele Unite ale Americii şi locul ei în Europa sunt platforma perfectă pentru patriotismul, munca susţinută şi hotărârea poporului său. Forţa, stabilitatea şi prosperitatea României vor fi în continuare un model pentru ţările din regiune", a precizat în final Butcher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici