Dumitru Buzatu: Ana Birchall, vicepremier interimar. Viorel Ştefan îşi va da demisia până la 1 iulie

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, că Ana Birchall va ocupa interimar funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a-l numi pe Titus Corlăţean. Buzatu a mai afirmat că Viorel Ştefan va demisiona până la 1 iulie.

582 afișări
Imaginea articolului Dumitru Buzatu: Ana Birchall, vicepremier interimar. Viorel Ştefan îşi va da demisia până la 1 iulie

Dumitru Buzatu: Ana Birchall, vicepremier interimar. Viorel Ştefan îşi va da demisia până la 1 iulie

"Va rămâne (Ana Birchall-n.red.) interimar până când va fi desemnat un nou ministru. Urmează să fie rezolvat şi locul domnului Viorel Ştefan. N-avea rost să se ducă de două ori la Cotroceni. Mergem odată cu două propuneri. În CEx următor stabilim un ministru pe probleme strategice. Ideile trebuie să vină, că nu s-a conturat vreo propunere, trebuie pe cineva mai neutru care să nu pună probleme preşedintelui", a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Totodată, el a declarat că vicepremierul Viorel Ştefan îşi va da demisia până la 1 iulie pentru ca "într-un timp rezonabil" să poată fi desemnat un înlocuitor.

"Nu s-a pus în discuţie (un nume de înlocuitor pentru Viorel Ştefan-n.red.), pentru că mai întâi trebuie să-şi dea demisia şi abia după aceea vom decide. O să-şi dea demisia până la 1 iulie într-un timp rezonabil ca să poată să fie desemnat înlocuitorul", a mai afirmat liderul PSD Vaslui.

Anterior, surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că Eugen Teodorovici ar urma să fie propus ca interimar în locul vicepremierului Viorel Ştefan.

Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare premierului în care a expus motivele refuzului de numire a lui Titus Corlăţean în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, argumentând că acesta a gestionat defectuos activităţile ca ministru de Externe.

Taguri:
buzatu,
birchall,
ştefan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici