Duşa: Dacă Victor Ponta doreşte să devină preşedintele Camerei Deputaţilor, îl vom susţine

Deputatul Mircea Duşa a declarat, joi, la Alba Iulia, că Victor Ponta va fi susţinut pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor de PSD şi de grupul parlamentar, dacă fostul premier îşi doreşte această funcţie.

700 afișări
Imaginea articolului Duşa: Dacă Victor Ponta doreşte să devină preşedintele Camerei Deputaţilor, îl vom susţine

Duşa: Dacă Victor Ponta doreşte să devină preşedintele Camerei Deputaţilor, îl vom susţine

Fostul ministru al Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a spus, răspunzând unei întrebări după evenimentul de lansare a candidaţilor PSD din judeţul Alba, că Victor Ponta va fi susţinut pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor, dacă îşi doreşte acest lucru.

”Victor Ponta e un lider al PSD şi e un lider al politicii româneşti actuale şi şi-a dovedit această calitate şi ca prim-ministru şi ca preşedinte de partid şi dacă dânsul îşi doreşte această funcţie şi va fi de acord să candideze, pentru că până la urmă se fac alegeri, grupul parlamentar şi PSD îl vor susţine”, a spus Mircea Duşa, care este şi membru în Biroul Permanent Naţional al PSD.

Mircea Duşa a adăugat că ”Ponta a condus partidul întotdeauna la câştig, atunci când a participat în campaniile electorale pentru alegerile generale şi locale”.

La rândul său, vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu a spus că Victor Ponta este un ”deputat cu experienţă”, opinând că fostul premier al României ”poate să ocupe orice funcţie din statul român”, inclusiv cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”Este un deputat cu experienţă, este un fost premier al României şi cred că poate să ocupe orice funcţie la nivelul statului român. Cred că poate să ocupe cu brio şi această funcţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a spus Negrescu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Slatina că săptămâna viitoare va fi reluată procedura de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Fiecare om, cel puţin peste 18 ani când devine major, decide singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil.(...) Odată ce a fost luată decizia privind excluderea, preşedintele Camerei Deputaţilor este, acum, un om fără partid. Preşedinţia Camerei Deputaţilor nu este o funcţie administrativă sau care se ocupă prin concurs. Este o funcţie sută la sută politică. Cel care ocupă această funcţie este propus de către un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat acel om trebuia să-şi prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de nişte chichiţe procedurale care sunt discutabile. Procedurile se vor relua, sigur, săptămâna viitoare. Nu ştiu dacă este nevoie de schimbarea regulamentului, în această situaţie, dar vom vedea în zilele care urmează”, a declarat Dragnea.

Dragnea a fost prezent în judeţul Olt alături de Victor Ponta, al cărui nume a fost vehiculat ca înlocuitor al lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD a declarat nu vrea să „vânture” nume, până când funcţia nu va deveni vacantă.

„În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, prima condiţie care trebuie îndeplinită este să avem un fost preşedinte. În momentul în care locul acela va deveni vacant, Partidul Social Democrat va face o propunere prin vocea mea. Până atunci, noi nu vrem să vânturăm nume. Mai este un personaj, care acum candidează la Primăria Bucureştiului, care se lăuda prin ţări străine că este «the prime minister to be elected», adică tot spunea că va fi prim-ministru. Să rămână locul vacant şi PSD imediat va face o propunere, care va fi şi votată”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă îşi doreşte să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a afirmat că nu are o problemă cu funcţiile publice. El a mai spus că nu şi-a închipuit că Valeriu Zgonea „va fugi cu scaunul”.

„Eu cu poziţiile publice nu am o problemă. Am avut destule poziţii publice şi probabil că o să mai am. Haideţi să câştigăm alegerile, însă. Şi în cazul domnului Zgonea, dar şi în alte cazuri am o problemă majoră, în sensul că eu l-am propus. Adică sunt vinovat. Nu mi-am închipuit vreodată că atunci când se va pune problema, va fugi cu scaunul. Eu n-am fugit niciodată cu scaunul, de nicăieri, şi nu îi înţeleg pe cei care fug cu scaunul. Îmi pare rău pentru Vali, sincer, dincolo de celelalte lucruri. Îmi pare rău că se pune în această poziţie, care e mai mult decât jenantă”, a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici