Duvăz: Andronescu va modifica ordinul privind numirea directorilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, luni, după BPN al PSD, că, în urma discuţiilor din şedinţa conducerii coaliţiei de luni după-amiază şi din BPN, s-a decis că Ecaterina Andronescu va modifica ordinul privind numirea directorilor.

77 afișări
Imaginea articolului Duvăz: Andronescu va modifica ordinul privind numirea directorilor

Bogdan Niculescu Duvăz (Montaj foto)

Duvăz a afirmat că ordinul Ministerului Educaţiei privin directorii de şcoli aflaţi în funcţie fără a fi dat concurs nu a produs efecte, nefiind aplicat.

El a spus că, în condiţiile în care legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea urmează să intre în vigoare şi Executivul urmează să elaboreze normele metodologice, Ecaterina Andronescu va modifica ordinul trimis în teritoriu, dar care încă nu a fost aplicat, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat, luni, la şedinţa BPN al PSD, unde a anunţat că nu va aplica ordinul de numire a directorilor de şcoli, urmând ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să se prezinte normele de aplicare a Legii educaţiei, asumată de Guvern.

Surse social-democrate au declarat pentru MEDIAFAX că decizia anunţată de Andronescu vine în contextul în care ordinul nu este în vigoare, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

Aceleaşi surse au menţionat că ordinul devine caduc prin promulgarea Legii educaţiei de către şeful statului şi prin elaborarea normelor metodologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici