Duvăz: Retragerea lui Iliescu va fi o pierdere pentru PSD

Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Ion Iliescu are tot dreptul să renunţe la toate funcţiile din partid, dar că acest lucru va fi "o pierdere" pentru PSD.

14 afișări
Imaginea articolului Duvăz: Retragerea lui Iliescu va fi o pierdere pentru PSD

Duvăz: Retragerea lui Iliescu va fi o pierdere pentru PSD (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Domnul Ion Iliescu are tot dreptul să decidă asta şi chiar justificarea. Este un om la o vârstă venerabilă, chiar dacă arată şi se ţine bine. Faptul că nu va mai participa la şedinţele partidului este o pierdere şi ar trebui să ascultăm cu mai multă atenţie anumite lucruri pe care le spune, pentru că ele conţin foarte mult adevăr", a spus Niculescu Duvăz.

În opinia deputatului PSD, decizia lui Iliescu "este şi rezultatul că anumite opinii susţinute de el privind evoluţiile şi modificările de la Congres nu au fost agreate decât de puţini".

"Mărturisesc că a avut dreptate susţinând modul în care trebuie aleasă structura de conducere a partidului", a adăugat Bogdan Niculescu Duvăz.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Ion Iliescu a declarat că este posibil inclusiv să se retragă de la Congres pentru a nu fi parte la o serie de idei pe care le-a catalogat drept "nocive şi periculoase" pentru formaţiunea social-democrată."Este posibil să mă retrag chiar din Congres ca să nu fiu parte la astfel de idei", a spus Iliescu.

Fosţul şef al statului a explicat că, în opinia sa, ideea unor candidaturi în echipe în cadrul PSD este "nocivă şi periculoasă" pentru unitatea partidului.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că ideea candidaturilor pe echipe nu se mai poate susţine, întrucât există riscul major ca partidul să se divizeze, apreciind că această idee trebuie eliminată.

Dragnea a făcut această declaraţie ca reacţie la gestul preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, de a se retrage din această funcţie.

"Mie mi se pare foarte de luat în serios atitudinea domnului Iliescu. Din discuţiile pe care le-am avut după Comitetul Eexecutiv cu alţi colegi, eu cred că riscul este major ca partidul să se divizeze şi nu cred că se mai poate susţine ideea de a candida pe liste închise", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici