EBA o întoarce ca la Ploieşti: N-aş fi de acord cu niciun fel de drog la noi

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, candidat independent pentru PE, a declarat, vineri, la Ploieşti, că nu este de acord "cu absolut nicun fel de drog" în România, însă a precizat că, dacă Uniunea Europeană va legaliza drogurile uşoare, ţara noastră "trebuie să se supună majorităţii".

19 afișări
Imaginea articolului EBA o întoarce ca la Ploieşti: N-aş fi de acord cu niciun fel de drog la noi

EBA o întoarce ca la Ploieşti: N-aş fi de acord cu niciun fel de drog la noi (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

Elena Băsescu s-a arătat împotriva legalizării drogurilor în România, însă a adăugat că, în cazul în care Uniunea Europeană ar legaliza drogurile, ţara noastră, ca membru al uniunii, trebuie să se supună majorităţii, precizând că iniţiativa în acest sens nu trebuie să plece din România.

Întrebată care este mesajul său pentru tineri în ceea ce priveşte drogurile, Elena Băsescu a răspuns: "Ştiu că problema cu drogurile şi cu moartea asistată este pe ordinea de zi a Uniunii Europene. Am fost întrebată: dacă s-ar lua o decizie pentru legalizarea drogurilor uşoare aş fi de acord? Răspunsul meu este următorul: n-aş fi de acord cu absolut niciun fel de drog la noi în ţară. Nu trebuie legalizată marijuana la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu".

Elena Băsescu a mai spus că nu se fereşte să abordeze subiecte delicate precum drogurile, chiar dacă "subiectul nu sună bine".

"Şi eu, pentru faptul că-mi doresc o carieră la nivel european, nu trebuie să mă feresc să vorbesc despre subiecte, chiar dacă sunt delicate, cum este moartea asistată sau drogurile, pentru că puţine persoane îşi asumă să vorbească despre droguri. Nu sună bine, prefer să ocolesc subiectul şi multe persoane preferă să spună: nu comentez. Ba da, comentez. Atâta timp cât este o decizie luată la nivelul Uniunii Europene poate că aş fi de acord, pentru că trebuie să ne supunem majorităţii. Dar să fie legalizat la noi în ţară şi să pornească din ţara noastră iniţiativa către Uniunea Europeană, în niciun caz, pentru că consider că acest fenomen este foarte periculos şi este incontrolabil", a mai spus Elena Băsescu.

Elena Băsescu a declarat, joi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că, din postura de parlamantar european, probabil că va fi de acord cu legalizarea drogurilor uşoare, cum ar fi marijuana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici