EBA obţine 36% din voturi în localitatea unde a donat unui bătrân un "scaun electric"

Elena Băsescu a obţinut 36% din voturi în localitatea gorjeană în care a mers la începutul campaniei electorale pentru a dona unui bătrân un scaun acţionat cu ajutorul unui motor electric şi despre care a spus, cu acea ocazie, că este "scaun electric".

11 afișări
Imaginea articolului EBA obţine 36% din voturi în localitatea unde a donat unui bătrân un "scaun electric"

EBA obţine 36% din voturi în localitatea unde a donat unui bătrân un "scaun electric" (Imagine: Mediafax Foto)

Nu mai puţin de 113 persoane din satul Valea Mare au votat-o, pe 7 iunie, pe fiica preşedintelui, la urne prezentându-se 308 alegători. Elena Băsescu a reuşit să obţină, pe toată comuna Runcu, un procent de aproape 16%, ea fiind votată de 236 de persoane din cele 1525 care au mers la vot.

Primar al localităţii este liberalul Adrian Câmpeanu, PNL obţinând la Runcu 19% la alegerile europarlamentare.

Primarul a declarat pentru MEDIAFAX că, probabil, vizita făcută de Elena Băsescu la căminul de bătrâni a influenţat opţiunile electorale ale alegătorilor. "Având în vedere că a venit în vizită la noi în comună şi dumneai şi mama dumneaei, că au manifestat grijă şi interes faţă de problemele bătrânilor din Centrul de Îngrijire, eu cred că se poate găsi o explicaţie pentru numărul acesta mare de voturi. Oamenii din sat ştiu că ea a adus aici acel scaun mobil pentru un bătrân aflat în suferinţă şi, în plus, ea este o persoană tânără, în care, desigur, cetăţenii şi-au pus speranţele. Elena Băsescu e tânără, e activă, cred că asta i-a determinat pe oameni să o voteze", spune Adrian Câmpeanu.

La începutul lunii martie, căminul de bătrâni a fost vizitat de soţia şefului statului, Maria Băsescu, căreia un bătrân i-a cerut un scaun acţionat electric, pentru a-i uşura deplasarea. Fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a venit în prima zi de campanie electorală la Runcu şi i-a adus bătrânului un astfel de scaun, ea spunând, atunci, că a adus un "scaun electric".

Elena Băsescu a obţinut 4,17% în Gorj la alegerile europarlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici