Echipele de negociere ale PNL şi PDL au finalizat proiectul de Statut. Numele partidului care va rezulta din fuziune este PNL - surse

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune. Liberalii şi reprezentanţii PDL au convenit, miercuri, ca numele partidului rezultat din fuziunea celor două formaţiuni să fie PNL, au declarat pentru MEDIAFAX surse din echipele de negociere.

1671 afișări
Imaginea articolului Echipele de negociere ale PNL şi PDL au finalizat proiectul de Statut. Numele partidului care va rezulta din fuziune este PNL - surse

Echipele de negociere ale PNL şi PDL au finalizat proiectul de Statut (Imagine: Mediafax Foto)

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat miercuri discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune, au anunţat Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, refuzând să precizeze numele noului partid până la momentul votului din BPN al PDL.

Surse din echipele de negociere au declarat pentru MEDIAFAX că viitorul partid se va numi PNL.

Această decizie urmează să fie validată miercuri în şedinţa BPN al PDL, care este programată să înceapă la ora transmiterii acestei ştiri, precum şi în şedinţa Delegaţiei Permanente a liberalilor, care va avea loc luni.

Echipele de negociere ale PNL şi PDL au finalizat proiectul de Statut, urmează votul în partide

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune, au anunţat Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, refuzând să precizele numele noului partid până la momentul votului din BPN al PDL.

”Am încheiat aceste discuţii, absolut toate elementele, rezultatul negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În mai puţin de o oră vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL”, a anunţat Predoiu.

El a precizat că după şedinţa PDL va fi prezentată public forma finală a negocierilor.

Prim-vicepreşedintele PDL a menţionat că decizia luată de echipele de negociere propune inclusiv numele noii formaţiuni, însă a refuzat să facă public acest nume.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a precizat că ratificarea negocierilor în PNL va avea loc luni, în Delegaţia Permanentă.

”Noi am încheiat toate subiectele, dar ar fi o formă de respect faţă de colegii noştri, atât din PDL, cât şi din PNL, să nu anunţăm public o decizie care nu este o decizie până nu este ratificată de organismele de conducere ale celor două formaţiuni politice”, a afirmat Orban.

Liderul PNL a menţionat că Statutul noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL este finalizat în proporţie de 100%, ca şi protocolul de fuziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici