Eckstein: Amendamentele PSD la legea CNSAS urmăresc "ciuntirea" ei, făcând-o ineficientă

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter a criticat amendamentele PSD la legea CNSAS, spunând că acestea au scopuri "vădit electorale", care urmăresc "ciuntirea" acestei legi, pentru a o face ineficientă.

12 afișări
Imaginea articolului Eckstein: Amendamentele PSD la legea CNSAS urmăresc "ciuntirea" ei, făcând-o ineficientă

Eckstein: Amendamentele PSD la legea CNSAS urmăresc "ciuntirea" ei, făcând-o ineficientă (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii social-democraţi au adus "argumente puerile" privind scoaterea feţelor bisericeşti de sub incidenţa legii şi au formulat un amendament "parşiv" privind definiţia colaboratorilor Securităţii.

"Amendamentul e mititel, dar parşiv, şi prevede că un colaborator al Securităţii este o persoană care, cu intenţie, a furnizat informaţii, note, rapoarte. CNSAS trebuie acum să dovedească faptul că persoanele au turnat cu intenţie, iar Voiculescu şi Muscă şi alţii pot veni să spună că nu au dat informaţii cu intenţie", a explicat Eckstein.

Senatorul UDMR s-a arătat intrigat de faptul că PNL se asociază unor interese ale PSD "care vor să ciuntească şi să facă ineficientă legea CNSAS".

"Este o greşeală crasă. Legea a fost modificată în rău în câteva puncte", a spus Eckstein Kovacs Peter.

Membrii Comisiei juridice au adoptat, marţi, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat în totalitate posibilitatea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS, o altă modificare fiind eliminarea termenului de "asimilaţi ai colaboratorilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici