Eckstein este convins că va câştiga alegerile în UDMR dacă votul va fi secret

Eckstein Kovacs Peter, candidat la funcţia de preşedinte al UDMR, s-a declarat, miercuri, la Satu Mare, convins că va câştiga alegerile, dacă votul va fi secret.

22 afișări
Imaginea articolului Eckstein este convins că va câştiga alegerile în UDMR dacă votul va fi secret

Eckstein este convins că va câştiga alegerile în UDMR dacă votul va fi secret (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Eckstein Kovacs a afirmat că este convins că va câştiga alegerile interne din UDMR "cu condiţia ca votul delegaţilor să fie cu adevărat secret".

Eckstein a criticat faptul că UDMR Satu Mare nu are niciun reprezentant în Consiliul Permanent al Uniunii, în pofida rezultatelor foarte bune la alegeri, arătând că rolul pe care UDMR Satu Mare îl are în Guvern, în ministere şi la conducerea instituţiilor deconcentrate nu este pe măsura aşteptărilor membrilor organizaţiei judeţene.

Eckstein a adăugat că nu vrea să schimbe verticalitatea UDMR, care "nu a devenit remorca vreunui partid românesc sau din Ungaria".

"S-a spus că UDMR se alătură când unuia, când altuia, ca o femeie de moravuri uşoare. Din contră, acest lucru dovedeşte capacitatea UDMR de a construi coaliţii politice", a declarat Eckstein.

Acesta a afirmat că poate atrage şi alte voturi decât cele ale electoratului stabil al UDMR, în jur de 3-4% din totalul alegătorilor, "lucru absolut necesar pentru intrarea în Parlament".

Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs-Peter şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici