Eckstein Kovacs Peter, numit consilier prezidenţial pentru minorităţi

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, marţi, prin decret, pe Eckstein Kovacs Peter, în funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi, informează Administraţia Prezidenţială.

212 afișări
Imaginea articolului Eckstein Kovacs Peter, numit consilier prezidenţial pentru minorităţi

Eckstein Kovacs Peter, numit consilier prezidenţial pentru minorităţi (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, decretul pentru numirea domnului Peter Eckstein-Kovacs în funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, se precizează în comunicatul de presă al Preşedinţiei.

Peter Eckstein Kovacs a fost în1990 - 1992, deputat din partea UDMR Cluj, în perioada1992 - 1996 a deţinut funcţia de consilier local la Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca iar în 1996 - 1999 a fost ales senator UDMR de Cluj.

Între 1999 şi 2000, Eckstein Kovacs a fost ministru delegat pe lângă primul ministru, pentru minorităţi naţionale, iar în legislatura 2000 - 2004 a fost ales senator UDMR.

În plan parlamentar, Peter Eckstein Kovacs a fost membru în Comisia pentru drepturile omului, cultelor şi minorităţilor din Camera Deputaţilor şi membru în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat. Acesta a fost preşedinte al comisiei juridice din Senat până în martie 2008, când şi-a dat demisia, funcţia revenindu-i liberalei Norica Nicolai.

Kovacs este membru fondator şi preşedinte al Platformei liberale din cadrul UDMR şi membru fondator al mai multor asociaţii civice.

La alegerile din 30 noiembrie 2008, Peter Eckstein Kovacs a candidat pentru un post de senator în colegiul 2 din Cluj dar nu a reuşit să acceadă în Parlament, în sistemul de vot uninominal.

Astfel, UDMR Cluj a pierdut, în urma redistribuirii naţionale a voturilor, mandatul de senator, deţinut în ultimii patru ani de Eckstein Kovacs Peter, fiind pentru prima după 1990 când filiala judeţeană nu are un senator în Parlament, mandatul fiind atribuit unui candidat PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici