Eckstein Kovacs: Postul de consilier prezidenţial nu este incompatibil cu cel de membru UDMR

Peter Eckstein Kovacs, numit, marţi, consilier prezidenţial pe problema minorităţilor, se declară onorat de nominalizarea sa în acestă funcţie şi afirmă că doreşte să dea informaţiile cele mai pertinente şi reale Preşedintelui, precizând că postul său nu reprezintă o afiliere politică.

90 afișări
Imaginea articolului Eckstein Kovacs: Postul de consilier prezidenţial nu este incompatibil cu cel de membru UDMR

Eckstein Kovacs: Postul de consilier prezidenţial nu este incompatibil cu cel de membru UDMR

Întrebat dacă această numire nu intră în contradicţie cu declaraţiile conducerii UDMR potrivit cărora Uniunea se află în Opoziţie, fostul senator a menţionat, pentru Agenţia MEDIAFAX, că instituţia Preşedinţiei este una apolitică, iar rolul său este de a armoniza relaţiile politice şi de a avea un dialog cu toate partidele politice.

"Nu este o afiliere politică acceptarea acestui post de consilier", a spus el.

Eckstein a afirmat că îşi va păstra calitatea de membru al UDMR şi că între această calitate şi cea de consilier prezidenţial nu există nicio incompatibilitate.

Pe de altă parte, Peter Eckstein Kovacs a arătat că nu va fi reprezentantul UDMR la Preşedinţie ci al tuturor minorităţilor din România.

"UDMR şi-a exprimat în nenumărate rânduri doleanţa de a exista un post de consilier pe problemele minorităţilor naţionale", a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, marţi, prin decret, pe Eckstein Kovacs Peter, în funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi, informează Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi:

Eckstein Kovacs Peter, numit consilier prezidenţial pentru minorităţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici