Eckstein (UDMR): Maghiarii din România ar putea pierde reprezentarea in PE

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter consideră că rezultatul negocierilor dintre liderii UDMR şi organizaţiile civice care îl susţin pe Tokes Laszlo, este unul "prost", iar candidatura episcopului poate duce la situaţia în care maghiarii să nu fie deloc reprezentaţi în Parlamentul European.

1 afișare
Imaginea articolului Eckstein (UDMR): Maghiarii din România ar putea pierde reprezentarea in PE

Eckstein (UDMR): Maghiarii din România ar putea pierde reprezentarea in PE

Eckstein a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că toate sondajele de opinie relevă faptul că o candidatură a lui Tokes ca independent pune într-o situaţie grea UDMR.

"Candidatura lui Tokes poate duce la situaţia ca maghiarii să nu fie reprezentaţi în PE. Cred că Tokes trebuia să se gândească la interesul întregii comunităţi maghiare, care cu o majoritate covârşitoare a susţinut prezenţa sa pe lista UDMR. Domnul episcop s-a decis să ia în considerare părerea unei părţi a nucleului dur din susţinătorii lui", a afirmat senatorul UDMR.

El susţine că soluţia este ca UDMR să participe energic la campania electorală şi să încerce să treacă de pragul de 5 la sută.

Eckstein este de părere că în cadrul electoratului maghiar va interveni dilema susţinerii candidaturii lui Tokes sau a listei UDMR, iar campania electorală nu va aduce mult bine unei reprezentări a maghiarilor din România. 

El şi-a exprimat speranţa ca pactul de neagresiune dintre UDMR şi organizaţiile civice să fie respectat şi să aibă loc o campanie electorală curată, fără invective.

Liderii UDMR şi ai organizaţiilor civice maghiare care îl susţin pe episcopul Laszlo Tokes nu au ajuns nici joi la vreo înţelegere privind depunerea unei liste comune de candidaţi pentru Parlamentul European, astfel că Tokes va candida ca independent, în timp ce UDMR va avea o listă proprie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici