Editorial Cristian Tudor Popescu: Ponta rupe tradiţia curluntrismului pesedist

Ce se întâmplă acum în PSD reflectă structura nereformată a acestui partid comunistoid. În PD, Petre Roman, fostul preşedinte, nu mai are niciun cuvânt de spus de ani de zile.

1262 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Ponta rupe tradiţia curluntrismului pesedist

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

În PNL, Radu Câmpeanu, Stoica, Stolojan sau Tăriceanu nu mai pot influenţa în clipa de faţă deciziile echipei Antonescu. PSD, în schimb, arată ca o secţiune preistorică prin straturi geologice. "Fosila" Iliescu poate bloca acţiunile echipei Ponta, ajutat de "mistreţul" Adrian Năstase. Mesajul către electoratul PSD e catastrofal: conflicte în partid, nehotărâre, lipsă de unitate. Muniţia livrată PDL, excelentă: PSD rămâne partidul lui Ion Iliescu.

Ponta l-ar putea elimina pe Geoană, dar pe Iliescu şi Năstase, imposibil. Cei doi bătrâni "masculi alfa" nu vor ca Ponta să capete cu adevărat controlul partidului. În aceste condiţii ar fi mai bine ca PSD nici să nu se mai prezinte în alegerile locale şi parlamentare din 2012, să-şi organizeze în schimb un congres de alegeri interne şi o vizită la muzeul Antipa.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici