Editorial Cristian Tudor Popescu: Un interlop politic

T. Băsescu are grijă să mă contrazică ori de câte ori îmi spun că nimic din ce declară nu mă mai poate face să tresar. După numai câteva săptămâni de la tâmpeniile ceauşistoide debitate în legătură cu regele Mihai şi mareşalul Antonescu, iată că preşedintele României reuşeşte o nouă declaraţie de tip securisto-comunist.

1968 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Un interlop politic

Editorial Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Abia făcuse dl. preşedinte nişte vorbiri care puteau fi calificate ca responsabile, respingând zvonul, lansat de politicieni, nu de presă, că se vor mări salariile şi pensiile de la 1 octombrie. Probabil că o nevoie internă, de o natură aproape fiziologică, să mai "trântească" una groasă îl taie în astfel de momente: chiar dacă PSD şi PNL, reunite în Alianţa USL vor aduna peste 50% din voturi la alegerile din 2012, T. Băsescu anunţă că va refuza să desemneze un prim-ministru de la USL pentru că sunt alianţă şi nu partid, iar în Constituţie scrie "partid".

Nu ştiu dacă am văzut vreodată o "interpretare" mai cârciocar răuvoitoare a Constituţiei din partea unui om cu asemenea poziţie în stat. Pentru orice ins cu proprietatea semnificaţiilor şi cu bun simţ, "partid" în alegeri înseamnă orice formaţiune preelectorală înregistrată la tribunal sub nume propriu - aşa cum au fost Convenţia Democrată, Alianţa Dreptate şi Adevăr şi este Uniunea Social Liberală. Atâta vreme cât pe buletinul de vot scrie USL, şi nu PSD sau PNL, USL este "partidul" ales sau nu de cetăţeni.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici