Editorial CTP: Menajeria pe sticlă

Pisicuţ care hămăie,Victor Ponta? Mie mi se pare mai degrabă un pui de aspidă cu ochelari. Giordano Bruno avea halucinaţii în care-i vedea pe toţi cei din jur cu capete de animale monstruoase, întruchipări ale hâzeniilor din sufletele lor. Le-am pus şi subsemnatul etichete animaliere politicienilor. Într-o emisiune Cap şi Pajură, cu Emil Hurezeanu, am adus o fotografie de varan, cu capul ridicat a pândă, şi cu eşarfa obosită a lui Voiculescu pusă la gâtul şopârloiului de către computer.

970 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: Menajeria pe sticlă

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Aşa a căpătat Dan Voiculescu, eternul suspensor al lui Băsescu,  cognomenul Varanul. Până atunci îl numisem Sconcsul.

Pe Adrian Severin l-am botezat creştineşte Bursucul Veninos cu mulţi ani înainte să-şi bage botul în şpaga europeană.

Pe Ion Iliescu l-aş supranumi, în premieră, Ghionoiul.

Pentru Adrian Năstase, reprezentarea cea mai potrivită mi s-a părut un cap de mistreţ bătut în cuie pe perete.

Vasile Blaga e, tot cap tăiat, Jabba the Hut,  monstrul fălcos din „Return of the Jedi”.

În 2009, clasificarea potrivită pentru Crin Antonescu părea bişonul sălbatic. Acum nu cred că mai aduce a câine, ci mai degrabă a şacal, dispus să înghită orice putrezenie ca să-şi astâmpere foamea.

Citeşte integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu pe www.gândul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici