Editorial CTP: O Românie, leac pentru stenahorie

Două lucruri a făcut T. Băsescu astăzi: a exclamat Yes!!! (nu ştiu dacă a şi smucit braţul bielă-manivelă cu pumnul strâns) la auzul veştii că CCR a respins privilegiile parlamentarilor şi a anunţat că din 2014 se întoarce în politică. Rădăcina acestor două declaraţii e comună.

1018 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: O Românie, leac pentru stenahorie

Editorial CTP: O Românie, leac pentru stenahorie

 Pentru T. Băsescu, politica e meciul său personal, care-i pompează adrenalină şi îl ţine în formă. De aici Yes!-ul de stadion, ca şi cum Curtea Constituţională ar fi Steaua când o bagă-n aţe.

Bineînţeles că hotărârea CCR e corectă. Şi subsemnatul am susţinut cât de tare am putut că nu trebuie să existe nicio favorizare a parlamentarului în faţa legii, dar nu simt nicidecum nevoia să strig yes! , întrucât e vorba de înfruntarea dură şi  îngrijorătoare  a două instituţii fundamentale ale statului, Parlamentul şi CCR, nu de un rever lung de linie pe care l-aş fi reuşit eu la minge de meci.

Preşedintele Masăverde n-a spus că vrea să revină în politică pentru, de pildă, a împiedica vinderea României la ruşi de către USL. Sau  pentru că vrea s-o  bage în Schengen,  dacă n-o intra până atunci. Sau, măcar,  că vrea să salveze PDL, drept pentru care, cine are de auzit să audă şi s-o lase pe Elena Udrea să-i ţină partidul cald până în 2014.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici