Eduard Novak despre noua strategie a sportului: ”Îmi doresc să schimbăm această realitate”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susţine că strategia sportului românesc, aflată în stadiu de proiect, va ţine cont de realităţile din ţară, unde există sporturi olimpice pentru care nu sunt baze de pregătire.

372 afișări
Imaginea articolului Eduard Novak despre noua strategie a sportului: ”Îmi doresc să schimbăm această realitate”

„Sporturi olimpice cu rezultate internaţionale, fără baze de pregătire în ţară, îşi desfăşoară activitatea, îşi organizează cantonamentele şi campionatele naţionale în străinătate, pentru a supravieţui. Mă întristează acest lucru şi îmi doresc să schimbăm această realitate, una a delăsării şi neimplicării”, a scris sâmbătă pe Facebook Eduard Novak.

Potrivit ministrului, printre aceste sporturi se numără bobul şi sania, patinajul, ciclismul de velodrom şi multe altele, la care sportivii au rezultate internaţionale.

„Este dovada faptului că avem potenţial, trebuie doar să îi sprijinim cu infrastructura sportivă. Strategia sportului românesc va ţine cont de aceste realităţi şi nevoi”, a mai scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a anunţat vineri că a fost transmis pe circuitul instituţional de avizare Memorandumul cu tema „Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport”.

După obţinerea avizelor necesare, Memorandumul va intra pe ordinea de zi a proximei şedinţe de guvern, a mai transmis Eduard Novak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici