Elena Udrea rămâne în închisoare: Instanţa Supremă respinge şi ultima cale de atac

  • Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, vineri, excepţia de constituţionalitate formulată de Elena Udrea, precum şi apelurile împotriva deciziei penale pronunţată în Completul de 5 judecători.
  • Aceasta era ultima cale prin care fostul ministru a încercat să fie eliberat.
2099 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea rămâne în închisoare: Instanţa Supremă respinge şi ultima cale de atac

Potrivit deciziei pronunţate vineri, s-au respins ca inadmisibile cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către Liberiu Tudor Breazu şi Elena Gabriela Udrea .

Instanţa obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Această decizie este cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

O altă decizie a magistraţilor Curţii Supreme este de respingere, ca inadmisibile, a apelurilor declarate de Liberiu Tudor Breazu, Rudel Obreja şi Elena Gabriela Udrea împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal.

Apelanţii sunt obligaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia pronunţată vineri în acest dosar este definitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici