Elevii acuză ministrul Educaţiei că le taie gratuitatea la transportul cu tramvaiul

Asociaţia Elevilor din Constanţa o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educaţiei, că taie gratuitatea de care beneficiază elevii la transportul cu tramvaiul.

605 afișări
Imaginea articolului Elevii acuză ministrul Educaţiei că le taie gratuitatea la transportul cu tramvaiul

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia „se arată revoltată faţă de tăierea gratuităţii elevilor la transportul cu tramvaiul şi solicită de urgenţă modificarea proiectului Hotărârii de Guvern ce reglementează transportul elevilor”.

Potrivit AEC, luni a fost publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi, pe site-ul Ministerului Educaţiei. În cadrul proiectului, este reglementată strict gratuitatea la transportul local rutier, gratuitatea la tramvai fiind astfel tăiată.

„Elevii din oraşe care au o reţea de tramvaie nu vor putea să le folosească în mod gratuit, fiind nevoiţi să folosească alte mijloace de transport. Restrângerea dreptului la gratuite pe transportul local vine după ce, la nivelul Legii Învăţământului Preuniversitar, dreptul la gratuitatea transportului local a fost reglementat fără a specifica tipul de transport.Considerăm că această reglementare încalcă prevederile Legii învăţământului preuniversitar, adăugând la lege şi limitând drepturile elevilor. Mai mult, considerăm iresponsabilă atitudinea negativă a Ministerului Educaţiei faţă de tramvaie şi dorinţa de a derscuraja folosirea acestui mijloc de transport, deşi acesta are un impact pozitiv asupra mediului”, susţine AEC.

Elevii îi solicită Ministerului Educaţiei „să oprească încălcarea drepturilor elevilor şi să asigure gratuitatea transportului cu tramvaiul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici