Emil Boc a fost vizitat de ambasadorii Italiei şi Coreii de Sud

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost vizitat de ambasadorii Italiei şi Coreii de Sud. Edilul speră ca oraşul să devină un hub internaţional de inovare, adaptat la era digitală, şi totodată,vrea să menţină cooperarea provincia italiană Parma şi cu oraşul sud-coreean Suwon.

951 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a fost vizitat de ambasadorii Italiei şi Coreii de Sud

Sursa Foto-Emil Boc, Facebook

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o întrevedere azi cu ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, Kim Yong Ho. Cu această ocazie, Emil Boc i-a adus mulţumiri lui Kim Yong Ho pentru toate acţiunile de cooperare dintre municipiul Cluj-Napoca şi Coreea de Sud, fiind o vizită de rămas bun pentru că urmează să-şi încheie mandatul de ambasador. 

Relaţia de înfrăţire dintre Cluj-Napoca şi oraşul Suwon datează de peste 20 de ani şi s-a concretizat de-a lungul timpului în proiecte bilaterale în domenii precum educaţia, inovarea sau cultura, iar în ultimul timp în demersurile de combatere a pandemiei de COVID-19.

"Cu ocazia a 20 de ani de înfrăţire, oraşul nostru a găzduit <<Festivalul Cluj-Suwon>>, un eveniment cultural de excepţie care a reunit cultura românească şi cea coreeană", transmite Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

 

Ieri, primarul Clujului a postat pe Facebook şi poze cu vizita ambasadorului Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Magnoni. 

În cadrul întâlnirii a  discutat despre modul în care, alături de ecosistemul local, urmăreşte "să poziţioneze oraşul ca un hub internaţional de inovare şi IT, un oraş care oferă cetăţenilor săi o calitate ridicată a vieţii, oportunităţi profesionale şi culturale, dar şi siguranţă", scrie edilul. 
Municipiul Cluj-Napoca a iniţiat încă din anul 2005 cooperarea cu provincia Parma, Italia. Numeroase acţiuni bilaterale au consolidat de-a lungul timpului relaţiile academice, economice, culturale şi în domeniul turismului.
Totodată, în prezenţa invitaţilor Ambasadei şi Consulatului Italiei a avut loc desfăşurarea momentului oficial de înmânare a Ordinului Steaua Italiei în grad de Cavaler de către ambasador domnului Consul Onorific al Italiei la Cluj Massimo Novali, în semn de apreciere pentru contribuţia semnificativă a acestuia la consolidarea relaţiei cu diaspora italiană. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici