Emil Boc: Am fost ales de congres şi mă voi comporta ca atare, ca preşedinte al PDL

Premierul demisionar Emil Boc a declarat, luni, întrebat dacă va rămâne în fruntea PDL, că a fost ales de către Congres şi "se va comporta ca atare, ca preşedinte al PDL".

935 afișări
Imaginea articolului Emil Boc: Am fost ales de congres şi mă voi comporta ca atare, ca preşedinte al PDL

Emil Boc: Am fost ales de congres şi mă voi comporta ca atare, ca preşedinte al PDL (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Am fost ales de către Congres şi mă voi comporta ca atare, ca preşedinte al PDL", a precizat Emil Boc înainte şedinţei BPN al PDL.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, că Emil Boc nu îşi pierde susţinerea la şefia PDL, el fiind preşedintele ales al partidului la congresul din 2011.

Întrebată dacă Emil Boc şi-ar pierde susţinerea partidului pentru funcţia de preşedinte al PDL, Sulfina Barbu a precizat: "Cu siguranţă nu, domnul Emil Boc este preşedinte ales al PDL din 2011".

Sulfina Barbu a mai spus că este important ca în viitor clasa politică să fie responsabilă pentru învestirea unui nou guvern "care să aducă mai multă încredere cetăţenilor".

Sulfina Barbu a amintit că atributul de nominalizare a unui nou premier îi revine preşedintelui României, după consultarea partidelor parlamentare.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Ulterior, Emil Boc a mers să-şi depună mandatul la Preşedinţie şi la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici