Emil Boc: În 2012, cetăţeanul va fi evaluatorul cheltuirii banilor europeni

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că în 2012, an electoral, cetăţeanul va fi evaluatorul modului în care autorităţile cheltuie banii europeni, adăugând că "toţi cei care nu se vor mişca bine vor suporta rigorile politice".

13 afișări
Imaginea articolului Emil Boc: În 2012, cetăţeanul va fi evaluatorul cheltuirii banilor europeni

Emil Boc: În 2012, cetăţeanul va fi evaluatorul cheltuirii banilor europeni (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În 2012 va fi un evaluator important, cetăţeanul. El va evalua ce au făcut autorităţile pentru cheltuirea banilor europeni. Cei care se mişcă bine vor avea câştig politic în anul 2012, când avem alegeri locale şi generale. Cei care nu, vor suferi rigorile politice", a declarat premierul Emil Boc.

El a spus că Guvernul nu e mulţumit de gradul de absorbţie a fondurilor europene şi că există o discrepanţă între numărul de contracte semnate şi plăţile efectuate.

Boc a precizat că fondurile europene reprezintă calea cea mai simplă şi sigură ca România să iasă din recesiune.

"E necesară însă transparenţa şi legalitatea. Orice încurcătură sau abuz se întorc împotriva românilor, care vor suporta din banii lor costul acestor proiecte. Avem, spre exemplu, câteva proiecte pe agricultură, unde România trebuie să returneze banii. Trebuie să renunţăm la «dacă» şi să punem în loc «să implementăm». E şi legislaţia de vină, dar sunt greşeli ale celor implementează proiectele. Când se fac licitaţii cu dedicaţie, evident că apar probleme", a spus premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici