Emil Boc pregăteşte o ofertă de pace pentru Blaga

Premierul Emil Boc pregăteşte o ofertă de pace pentru actualul secretar general al PDL, Vasile Blaga, care să garanteze faptul că partidul nu se va rupe două după congresul din luna mai, potrivit Gândul.

17 afișări
Imaginea articolului Emil Boc pregăteşte o ofertă de pace pentru Blaga

Emil Boc pregăteşte o ofertă de pace pentru Blaga (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Discuţiile din tabăra lui Boc vizează un "pact" verbal care să asigure o distribuire a funcţiilor de la vârful partidului direct proporţională cu rezultatul votului celor două moţiuni. Concret, cele aproximativ 50 de funcţii din Biroul Permanent Naţional ar urma să fie împărţite între cele două tabere respectându-se întocmai procentul înregistrat în urma votului acordat de către cei 1400 de delegaţi.

"Dacă, de exemplu, Boc ia 60% şi Blaga ia 40%, atunci 60% dintre funcţiile care permit accesul la centru vor fi ale susţinătorilor lui Boc şi 40%, ale susţinătorilor lui Blaga", a explicat pentru Gândul unul dintre liderii democrat-liberali, apropiaţi premierului.

Cum alegerile din PDL vor avea loc în cascadă, începând cu funcţia de preşedinte, continuând cu cele de primvicepreşedinte, secretar general, vicepreşedinţi şi secretari generali adjuncţi, împărţirea locurilor din BPN va putea fi pusă în practică, în primă fază, prin susţinerea de comun acord a candidaţilor pe fiecare funcţie în parte, iar în a doua fază prin accederea în BPN a celor care vor ocupa posturi suplimentare precum cele de "invitaţi speciali".

"Se poate ajunge la un astfel de acord în cazul în care rezultatul de la congres va fi unul strâns. Dacă una dintre cele două părţi va lua 90%, atunci o astfel de înţelegere nu mai are sens", a precizat pentru Gândul unul dintre liderii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici