Emil Boc: Ştiam de propunerea pe care preşedintele urma să o facă USL. Urma să vedem reacţia lor

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că ştia de propunerea pe care preşedintele Traian Băsescu urma să o facă USL privind funcţia de premier şi că "stenogramele sunt mai mult decât elocvente".

251 afișări
Imaginea articolului Emil Boc: Ştiam de propunerea pe care preşedintele urma să o facă USL. Urma să vedem reacţia lor

Emil Boc: Ştiam de propunerea pe care preşedintele urma să o facă USL. Urma să vedem reacţia lor (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat despre faptul că Victor Ponta a spus că nu i s-a făcut o propunere în mod serios din partea şefului statului de a fi premier, Emil Boc a precizat: "Eu cred că stenogramele sunt mai mult decât elocvente".

Boc a fost întrebat cum comentează afirmaţia şefului statului şi dacă ştia că acesta i-a propus lui Victor Ponta să fie premier.

"Da. Am discutat despre acest subiect, ştiam de propunerea pe care urma s-o facă USL. Urma să vedem care va fi reacţia USL la propunerea făcută", a precizat Emil Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că propunerea pe care preşedintele Traian Băsescu a făcut-o USL se încadra perfect în limitele şi în cadrul Constituţiei.

"Spun asta pentru că, în condiţiile în care nu există un partid majoritar în Parlament care să deţină jumătate plus unu din locurile din Parlament, atunci preşedintele poate consulta orice partid politic parlamentar în legătură cu formarea Guvernului şi cu propunerea de desemnare a unui premier care să-şi găsească în Parlament susţinerea politică necesară pentru a trece guvernul. Deci, din punct de vedere constituţional, propunerea are acoperire totală politică", a explicat Emil Boc.

El a vorbit şi despre refuzul USL "de a se angaja la treabă", susţinând că USL a făcut aceasta tot timpul.

"Aşa cum aţi văzut, a fost refuzul USL de a se angaja la treabă, la muncă, i s-a părut extrem de grea. Asta a făcut USL în tot timpul", a adăugat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici