Eşec electoral pentru Meloni. O rivală ar fi câştigat alegerile din Sardinia

  • Premierul italian Giorgia Meloni este foarte aproape de a înregistra prima înfrângere electorală de la câştigarea puterii în 2022.
  • O candidată de centru-stânga pare să fi câştigat votul pentru preşedinţia Sardiniei.
  • Anterior, candidaţii sprijiniţi de Meloni au câştigat alegerile regionale.
563 afișări
Imaginea articolului Eşec electoral pentru Meloni. O rivală ar fi câştigat alegerile din Sardinia

Giorgia Meloni

Alessandra Todde, membră a Mişcării 5 Stele şi susţinută de Partidul Democrat (PD), a avut 45,3% din voturi, potrivit Reuters.

Ea l-a devansat pe Paolo Truzzu, un candidat de dreapta ales de Meloni, care avea 45,0%. Numărătoarea este aproape de final, dar experţii spun că rezultatul nu se mai poate schimba.

De altfel, Alessandra Todde şi-a sărbătorit deja victoria. Todde urmează să fie prima femeie care câştigă funcţia din Sardinia şi prima preşedintă a unei regiuni italiene care face parte din Mişcarea 5 Stele.

Votul a avut loc duminică, dar numărătoarea a început abia luni dimineaţă şi a durat mai mult decât se estima. Sardinia, una dintre cele două insule principale ale Italiei, are aproximativ 1,44 milioane de locuitori cu drept de vot.

Prezenţa la vot a fost estimată la 52,4%.

Următoarele teste politice în Italia vor fi alegerile din 10 martie în regiunea Abruzzo şi alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

Partidul lui Meloni conduce sondajele de opinie naţionale cu aproximativ 28%, urmat de PD cu aproximativ 20% şi Mişcarea 5 stele cu 16%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meloni,
alegeri,
sardinia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici