Eugen Nicolicea, propus ministru la Justiţie, prima reacţie după ce Iohannis a respins remanierea

Eugen Nicolicea, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis continuă să încalce Constituţia, prin refuzul remanierii. Social-democratul a adăugat că o restructurare guvernamentală nu se face când e vorba de un conflict juridic constituţional.

1687 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea, propus ministru la Justiţie, prima reacţie după ce Iohannis a respins remanierea

Propus la funcţia de ministru al Justiţiei, Eugen Nicolicea contestă decizia preşedintelui Iohannis privind remanierea

„Restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională. Pentru acest motiv nu (ar trebui să facă PSD restructurare guvernamentală - n.r.). După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu e prima dată când încalcă deciziile CCR. A făcut-o bine. Punct. A încălcat ultima decizie a CCR. Pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia”, a declarat Eugen Nicolicea, miercuri, la Parlament.

Deputatul PSD a precizat că nu a avut discuţii cu Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă, după refuzul lui Klaus Iohannis cu privire la remanierea guvernamentală.

El a mai spus că premierul a respectat Constituţia când a trimis propunerile de interimari.

„Doamna premier a respectat Cosntituţia. Era un drept constituţional de a numi interimar. Numirea unui interimar înseamnă ca practic cei care şi-au dat demisia nu îşi mai continuă activitatea”, a afirmat Nicolicea.

Deputatul PSD a precizat că cei care au dreptul să sesizeze CCR ar trebui să decidă dacă este necesară o sesizare în această situaţie.

Întrebat ce opinie are despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care spunea că persoanele propuse pentru ministere nu au ţinuta necesară pentru ocuparea funcţiei, Eugen Nicolicea a răspuns: „Nu am auzit aşa ceva. Când a spus aşa ceva? Nu a spus aşa ceva. Pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia. Ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor”.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Anterior, şeful statului a declarat că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

„Deci persoanele pur şi simplu nu sunt pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste poziţii. Mai mult...”, a afirmat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici