Eugen Tomac, blocat în SUA după instituirea stării de urgenţă: Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale şi oameni speriaţi de semenii lor

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a rămas blocat în SUA după ce aici s-a instituit starea de urgenţă. „Blocat între două lumi aflate în situaţie de urgenţă!”, scrie Tomac într-o postare pe Facebook.

2312 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, blocat în SUA după instituirea stării de urgenţă: Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale şi oameni speriaţi de semenii lor

Eugen Tomac, blocat în SUA după instituirea stării de urgenţă

Tomac scrie că în ultimii zece ani, a zburat cu avionul aproape săptămânal, ceea ce l-a ajutat să cunoască mult mai bine Europa, dar şi Statele Unite ale Americii. De când e membru al Parlamentului European, se întâmplă să zboare chiar şi de 4 ori pe săptămână.

Săptămâna aceasta, Tomac scrie că a fost la Bruxelles pentru a participa la şedinţa plenului Parlamentului European redusă la doar două zile, iar după un scurt popas la Bucureşti a decis să răspundă unei invitaţii din partea Partidului Republican din SUA.

„După un zbor de 9 ore, când am aterizat la Washington, Preşedintele Trump tocmai anunţa instituirea stării de urgenţă. Bineînţeles, nu aş fi plecat dacă ştiam că vor fi suspendate toate zborurile spre şi dinspre Europa. Însă pentru că am fost invitat la un eveniment organizat la reşedinţa oficială a Preşedintelui Trump din Florida, am considerat că trebuie să onorez această invitaţie, cu atât mai mult cu cât este al doilea an consecutiv când am acest privilegiu. Ţinând cont de situaţia excepţională decretată în Statele Unite de către Preşedintele Americii din cauza epidemiei COVID 19, evenimentul de la Mar-a-Lago la care eram invitat s-a amânat. Între timp, SUA a anulat şi zborurile către Marea Britanie şi Irlanda, prin urmare voi respecta toate instrucţiunile autorităţilor americane până voi găsi cea mai sigură cale de a reveni în Europa. Recunosc că urmăresc, împreună cu echipa mea, clipă de clipă, tot ce se întâmplă acasă şi trăiesc această situaţie la fel de îngrijorat ca toţi românii. Lumea toată se schimbă după această experienţă dură. Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale şi oameni speriaţi de semenii lor”, adaugă Tomac.

Preşedintele PMP menţionează că nu a crezut că va trăi vreodată situaţii excepţionale, concomitent şi din acelaşi motiv, în România şi în SUA: „Abia aştept să revin în ţară pentru că îmi doresc în aceste clipe să fiu acasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici