Eugen Tomac: Dăncilă e în afara discuţiilor legate de iniţiativele UE pe inteligenţă artificială

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu s-a implicat în discuţiile referitoare la dezvoltarea de supercomputere, a inteligenţei artificiale şi a tehnologiei blockchain, iar România nu cooperează cu alte ţări UE pentru investirea a peste 1 miliard euro.

221 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Dăncilă e în afara discuţiilor legate de iniţiativele UE pe inteligenţă artificială

Eugen Tomac: Dăncilă e în afara discuţiilor legate de iniţiativele UE pe inteligenţă artificială

"Viorica Dăncilă, în afara discuţiilor legate de inteligenţa artificială şi blockchain. În timp ce o companie dezvoltatoare de roboţi a reuşit să devină primul „unicorn” al industriei româneşti de IT, ţara noastră are ghinionul să fie condusă de Viorica Dăncilă. Degeaba România este un fel de Silicon Valley a bătrânului continent, iar limba română este a doua limbă vorbită la Microsoft, după engleză, dacă actuala putere este îndreptată cu spatele spre viitor. România este una dintre puţinele ţări europene care nu a aderat la iniţiativele UE privind dezvoltarea de supercomputere, inteligenţă artificială şi tehnologie blockhain. În această săptămână, majoritatea ţărilor UE au agreat să coopereze şi să investească peste 1 miliard de euro până în 2020 pentru a ţine pasul cu SUA şi China", a transmis Tomac ]ntr-o postare joi pe Facebook.

Pe 10 aprilie, 24 de state membre ale Uniunii Europene şi Norvegia au semnat la Bruxelles o declaraţie de cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale (AI), în încercarea de a ţine pasul cu investiţiile făcute de SUA şi China, potrivit unui comunicat de presă publicat la acea vreme pe site-ul Comisiei Europene. România, Cipru, Croaţia şi Grecia sunt singurele state UE care nu au semnat.

În declaraţia de cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale se arată că ţările care nu au aderat încă la acest demers o pot face în orice moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici