Eugen Tomac, eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD şi PNL vor anunţa divorţul

În 2022 PSD şi PNL vor încerca să paseze responsabilitatea între ei, neasumându-şi eşecul, afirmă Eugen Tomac: „PNRR este subiectul care i-a adus într-un timp record la aceeaşi masă, tot PNRR va fi motivul pentru care fiecare îşi va scoate din lada cu zestre şi va anunţa divorţul”.

950 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD şi PNL vor anunţa divorţul

Eugen Tomac, eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD şi PNL vor anunţa divorţul

„Pe plan politic intern vom asista la un lung şir de conflicte. Atât PSD, cât şi PNL vor încerca să paseze responsabilitatea între ei, neasumându-şi eşecul. PNRR este subiectul care i-a adus într-un timp record la aceeaşi masă, tot PNRR va fi motivul pentru care fiecare îşi va scoate din lada cu zestre <principiile> şi doctrina şi va anunţa divorţul”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

El prezintă şi o listă cu „marile provocări ale anului 2022”.

„La nivel global, asistăm la atacuri tot mai sofisticate asupra sistemelor bancare. Cea mai gravă ameninţare pentru economiile statelor dezvoltate şi cetăţenii din întreaga lume este cea a unui atac cibernetic pe scara largă. Un atac digital ar putea bloca într-un timp record activitatea unor entităţi publice sau companii care oferă servicii vitale într-o societate. Trăim în era digitală, iar pericolele se află la un click distanţă”, apreciază Tomac.

O altă ameninţare majoră vine din est, acţiunile Rusiei fiind tot mai agresive, adaugă eurodeputatul.

„ Războiul despre care se vorbeşte în toate cancelariile lumii, ce vizează ocuparea unor noi teritorii ale Ucrainei de către Rusia va destabiliza Europa şi va aduce în faţa României provocări fără precedent. Dialogul Washington-Moscova a intrat în faza ameninţărilor, iar asta poate însemna un nou război. Pandemia atacă din nou, valul 5 ar putea fi ultimul, dar nimeni nu poate estima ce efecte va avea acest tsunami sanitar. Cert este că persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse. Vom avea din nou, din nefericire, foarte multe decese, iar sistemul nostru de sănătate este complet paralizat. Cred, totuşi, că anul 2022 va aduce sfârşitul pandemiei. Factura finală post-pandemie însă va genera crize economice uriaşe în toată lumea”, menţionează Eugen Tomac.

Tomac apreciază că la nivelul Uniunii Europene există un blocaj.

„Agenda Comisiei nu este convingătoare pentru statele membre şi de aici se produce o ruptură periculoasă între cetăţeni şi instituţiile europene. În acest context, profitând şi de nemulţumirile generate de restricţiile pandemice îşi fac tot mai simţite prezenţa mişcările politice populiste care atacă frontal proiectul unităţii europene. Mesajele pline de ură şi minciună au devenit o constantă în discursul public, iar în România, exponenţii acestui discurs îşi afişează deschis simpatia faţă de Kremlin. Dezinformarea atacă în fiecare zi, reprezentând una dintre cele mai mari ameninţări pentru cetăţenii europeni. Instrumentele online sunt utilizate cu maximă eficienţă pentru a promova teorii false, pentru a ataca instituţii şi a expune cetăţenii la un conţinut nociv ce le afectează viaţa. Copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă în această perioadă, sunt uşor de indus în eroare şi devin într-un timp foarte scurt victime. Toate statele sunt complet neglijente în ceea ce priveşte combaterea acestui fenomen. De aceea, în România, elaborarea şi adoptarea unei legi în acest sens spre a apăra democraţia este esenţială. Acestea sunt, din punctul meu de vedere, provocările majore pentru care va trebui să fim pregătiţi în 2022”, conchide Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici