Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut fraţi, hai să ne şi comportăm ca fraţii

  • Maia Sandu are nevoie de noi, afirmă europarlamentarul Nicu Ştefănuţă.
  • El precizează că a cerut ajutor de urgenţă pentru Republica Moldova din partea Uniunii.
  • „Situaţia din zonă devine din ce în ce mai complicată iar dacă tot le spunem celor de peste Prut fraţi, hai să ne şi comportăm ca fraţii”, spune Ştefănuţă.
267 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut fraţi, hai să ne şi comportăm ca fraţii

Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut fraţi, hai să ne şi comportăm ca fraţii

„Maia Sandu are nevoie de noi! Am cerut ajutor de urgenţă pentru Republica Moldova din partea Uniunii. Situaţia din zonă devine din ce în ce mai complicată iar dacă tot le spunem celor de peste Prut fraţi, hai să ne şi comportăm ca fraţii”, scrie pe Facebook Nicu Ştefănuţă.

El afirmă că a pregătit o scrisoare oficială pentru Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politică de securitate, Joseph Borrell, susţinută de peste 100 de europarlamentari din toate grupurile politice.

„Demersul vine după ce Preşedinta Maia Sandu a anunţat public că Rusia pregăteşte o lovitură de stat în Moldova. În scrisoarea către Joseph Borrell, am cerut: asigurarea Moldovei cu instrumentele necesare pentru a face faţă riscurilor de securitate, continuarea activităţilor de identificare a tentativelor ce vizează destabilizarea ţării, inclusiv prin dezinformare, continuarea şi accelerarea asistenţei financiare şi al ajutorului pentru sectorul energetic, continuarea sprijinului pentru agenda reformelor Republicii Moldova şi clarificări din partea autorităţilor din Serbia şi Muntenegru, candidate la UE, privind implicarea în planurile Rusiei. Moldova trebuie să fie europeană, liberă de Putin, iar UE trebuie şi poate să ajute Chişinăul”, încheie Ştefănuţă.

Preşedintele Maia Sandu a atribuit Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, subliniind însă că acţiunile nu vor avea succes. „Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu. Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi „schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă". Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de „distrugere” a Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici