Eurodeputat: Guvernul spune că nu poate mari pensiile decât cu maxim 10%. Fals!

„Actualul guvern spune sus şi tare că nu poate mari pensiile decât cu 6% sau maximum 10%, pentru că mai mult nu ne lasă Uniunea Europeană. Fals!”, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac. El spune că pensiile „trebuie mărite cu 25%”.

330 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Guvernul spune că nu poate mari pensiile decât cu maxim 10%. Fals!

Eurodeputat: Guvernul spune că nu poate mari pensiile decât cu maxim 10%. Fals!

„Pensiile trebuie mărite cu 25%. Actualul guvern spune sus şi tare că nu poate mari pensiile decât cu 6% sau maximum 10%, pentru că mai mult nu ne lasă Uniunea Europeană. Fals! Nu există niciun impediment în calea măririi pensiilor”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul apreciază că pensiile trebuie, prin lege, indexate cu inflaţia.

„PSD şi PNL nu vor să mărească pensiile. Bani sunt, ne-am împrumutat în primele zece luni ale anului cu 11 miliarde de euro. Unde sunt banii? Românii merită o viaţa decentă, iar persoanele în vârstă au nevoie de protecţie. E simplu. Impozităm pensiile speciale şi mărim pensiile cu 25% pentru milioane de români care au nevoie de un venit mai mare pentru a face faţă valului de scumpiri fără precedent. De la 1 ianuarie 2023, pensiile trebuie mărite cu 25%”, încheie Tomac.

Şi fostul premier liberal Florin Cîţu spune pot creşte pensiile sustenabil cu 25% în 2023. „În PNRR există spaţiu pentru a creşte pensiile sustenabil cu 25% in 2023”, spune, luni, pe Facebook, senatorul liberal Florin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici