Eurodeputat PNL: Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova în cursul acestui an

Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandări, afirmă, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan: „Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem şi pentru Rep. Moldova”.

159 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PNL: Trebuie să  începem negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova în cursul acestui an

Eurodeputat PNL: Trebuie să începem negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova în cursul acestui an

„Trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandări. Pentru a putea trăi în siguranţă în interiorul graniţelor Uniunii Europene, este esenţial să fim înconjuraţi în vecinătatea noastră imediată de state care sunt sigure şi stabile. Republica Moldova este stat vecin al Uniunii Europene şi al Ucrainei. De aceea, o Republică Moldova proeuropeană este bună pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar este importantă şi pentru Uniunea Europeană şi pentru Ucraina. Ştim că cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc integrare europeană, ştim că actualele autorităţi de la Chişinău - preşedintă, guvern, majoritate parlamentară - îşi doresc integrare europeană. Ştim şi cine nu îşi doreşte acest lucru: Federaţia Rusă şi oligarhii care au fost obişnuiţi să controleze mediul de afaceri, scena politică şi mass-media în Republica Moldova în ultimii ani”, scrie pe Facebook Siegfried Mureşan.

El afirmă că Republica Moldova trebuie ajutată în continuare.

„În primul rând, trebuie să ajutăm Republica Moldova financiar pentru ca autorităţile să poată ajuta cetăţenii â şi întreprinderile să treacă cu bine peste această perioadă. Trebuie să spunem Republicii Moldova, după implementarea celor 9 reforme pe care le-am solicitat, ce urmează. Şi eu spun: de îndată ce aceste 9 reforme sunt implementate, trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cursul acestui an. Trebuie să liberalizăm comerţul cu Republica Moldova pentru ca Republica Moldova să poată, la fel ca Ucraina, exporta cât mai mult spre noi, să se poată dezvolta economic. Şi, chiar înainte ca aderarea să devină posibilă, fiindcă aderarea este un proces ce va dura câţiva ani, trebuie să integrăm Republica Moldova în Piaţa Internă Europeană. Asta va aduce beneficii pentru oameni. Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem şi pentru Republica Moldova în perioada următoare”, încheie Mureşan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici