Eurodeputat: Propunerea separată privind aderarea Croaţiei la Schengen, îngrijorătoare

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune că este îngrijorător că, în paralel, separat de România şi Bulgaria, există şi o propunere de rezoluţie privind Croaţia, ceea ce poate conduce la o aderare separată la spaţiul Schengen.

29688 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Propunerea separată privind aderarea Croaţiei la Schengen, îngrijorătoare

„Mâine (marţi - n.r.)), 15 noiembrie, în Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen va avea loc o primă discuţie privind propunerea de rezoluţie a Consiliului cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. De asemenea, vor fi analizate concluziile parţiale ale raportului realizat de Comisia Europeană privind protecţia frontierelor de către România şi Bulgaria, cu rezultate pozitive pentru ţara noastră. Îngrijorător este că, în paralel, separat de România şi Bulgaria, există şi o propunere de rezoluţie privind Croaţia, ceea ce poate conduce la o aderare separată la spaţiul Schengen”, afirmă Victor Negrescu.

El adaugă că, nu în ultimul rând, în şedinţa de săptămâna aceasta a Comisiei Europene, la iniţiativa comisarilor social-democraţi, se va discuta despre implicarea directă şi clară a executivului european pentru susţinerea aderării României la spaţiul Schengen

„În perspectiva Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie, când ar trebui adoptată o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen, există câteva momente cheie: primul, cu aproximativ o săptămână înaintea reuniunii miniştrilor, când urmează să fie adoptate poziţiile statelor membre în parlamentele naţionale, iar al doilea, în data de 30 noiembrie, când au loc şedinţele, atât în format Coreper II, cât şi cea a grupul de lucru privind Schengen, unde vor exista dezbateri definitorii pentru decizia finală. Am făcut apel la tot spectrul politic, la mediul de afaceri şi la diaspora românească să insiste pentru promovarea acestui obiectiv important pentru ţară. Am vorbit despre aceste subiecte şi astăzi (luni - n.r.), cu ocazia evenimentului organizat de Fundaţia Europeană Titulescu”, conchide Negrescu.

În fotografia publicată de Victor Negrescu, el apare pe un ecran, fiind participant online. La întânire, în fotografie, mai apar fostul premier Adrian Năstase şi eurodeputatul PNL Rareş Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici