Eurodeputat PSD: Comisia Europeană va primi noi informaţii privind manipularea ROBOR de către băncile din România

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunţat marţi că va transmite o nouă scrisoare către Comisia Europeană, cu privire la manipularea ROBOR de către bănci, el afirmând că în spaţiul public apar în continuare semnale privind continuarea acestui comportament al băncilor.

627 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Comisia Europeană va primi noi informaţii privind manipularea ROBOR de către băncile din România

Eurodeputat PSD: CE va primi noi informaţii privind manipularea ROBOR de către băncile din România

”Am informat deja Comisia Europeană privind suspiciunile care există în România cu privire la manipularea ROBOR de către bănci şi am cerut intervenţia autorităţilor europene. Am primit confirmarea că reprezentanţii Comisiei Europene analizează situaţia. Acesta este un lucru benefic pentru români şi sper la celeritate din partea Comisiei Europene. Tocmai de aceea, voi transmite o nouă scrisoare Comisiei Europene, pentru a atrage atenţia că în spaţiul public apar în continuare semnale privind continuarea acestui comportament al băncilor. Înţeleg faptul că la începutul acestui an, deşi ROBOR a crescut, băncile nu au avut tranzacţii între ele, mişcarea nefăcând altceva decât să crească ratele românilor. Asistăm la un comportament total imoral al băncilor, comportament care trebuie stopat”, a declarat Răzvan Popa, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Răzvan Popa a transmis zilele trecute o scrisoare Comisarului european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, precum şi vicepreşedintelui CE, Jyrki Katainen, privind posibila manipulare a ROBOR de către băncile din România, solicitând intervenţia de urgenţă a Bruxellesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici