Eurodeputat PSD: Marea problemă a României la acest moment este că Iohannis a blocat bugetul

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a atras atenţia asupra faptului că preşedintele Klaus Iohannis nu ratează nicio ocazie şi continue războiul cu adversarii politici, dând ca exemplu atacurile şefului statului la bilanţul Ministerului Public, în timp ce România nu are buget din cauza acestuia.

614 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Marea problemă a României la acest moment este că Iohannis a blocat bugetul

Eurodeputat PSD: Marea problemă a României la acest moment este că Iohannis a blocat bugetul

„Klaus Iohannis a folosit şi momentul de astăzi pentru a continua războiul cu adversarii săi şi pentru a lansa atacuri care nu au niciun fundament. Este evident o tactică a preşedintelui, dar şi a partidelor de opoziţie de a discuta despre teme false, care nu au nicio legătură cu viaţa de zi cu zi a românilor. România are de fapt acum o problemă cu adevărat gravă şi ea este generată de preşedinte – România nu are buget. Atacarea bugetului la CCR este un semn de lipsă de responsabilitate, la fel cum este şi gestul de astăzi al PNL, care vrea creşterea alocaţiilor de la 1 martie ştiind că nu există bani aprobaţi pentru asta, în lipsa bugetului. Lipsa bugetului este o chestiune care afectează de fapt viaţa de zi cu zi a românilor, nu restul temelor false pe care le aruncă pe piaţă opoziţia şi preşedintele, nu numirea sau nenumirea lui Kovesi la Parchetul European”, a afirmat Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Reacţia eurodeputatului PSD vine după ce Klaus Iohannis a spus, în discursul de miercuri de la bilanţul pe 2018 al Ministerului Public, că procurorii au o misiune grea, deoarece persoanele care au probleme cu legea vor să facă legea în domeniul justiţiei, iar atacurile asupra magistraţilor au devenit tot mai virulente.

Şeful statului a anunţat, vinerea trecută, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor. Şeful statului a punctat că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România. Iohannis a adăugat că o victimă a bugetului pentru anul în curs este administraţia locală.

Judecătorii constituţionali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările şefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici