Eurodeputatul Eugen Tomac cere demisia preşedintelui CNCD, după declaraţiile lui Viktor Orban

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider al PMP, cere demisia preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, pentru abordarea pe care a avut-o cu privire la declaraţiile premierului ungar, Viktor Orban.

496 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Eugen Tomac cere demisia preşedintelui CNCD, după declaraţiile lui Viktor Orban

„Partidul Mişcarea Populară a luat act cu mare surprindere de abordarea pe care a avut-o preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos. După derapajul cu iz nazist a premierului Ungariei, acesta a susţinut că nu se poate pronunţa pe marginea declaraţiilor făcute de Viktor Orban, la Băile Tuşnad, opinând că politica externă nu intră în atribuţiile sale”, potrivit unui comunicat de presă.

„Acest domn s-a descalificat şi nu mai poate deţine, nici măcar o zi, o funcţie cu o responsabilitate uriaşă în statul român. PMP îi cere demisia astăzi. Este inadmisibil să fii apărătorul unor valori şi să te prevalezi de nişte lucruri inventate pentru a nu te pronunţa pe nişte chestiuni foarte clare. Asemenea abordare este inadmisibilă de la un om care este obligat, prin fişa postului, să apere valori precum democraţia, libertatea şi drepturile omului. Consider că are obligaţia morală ca, în cel mai scurt timp, să îşi prezinte demisia”, declară preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Pentru sancţionarea derapajului premierului Viktor Orban, liderul PMP solicită şi convocarea, în cursul acestei luni, a unei şedinte extraordinare a celor două camere ale Parlamentului României.

„Aşa cum Parlamentul European a condamnat, săptămâna trecută, declaraţiile lui Viktor Orban, cer şi Parlamentului României să convoace o şedinţă extraordinară, în această lună, şi să condamne, în termenii cei mai duri, acest derapaj antidemocratic cu iz nazist. Este inacceptabil aşa ceva. Mă aşteptam la o abordare mult mai matură din partea coaliţiei şi cerem, în continuare, prim-ministrului Nicolae Ciucă şi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să se delimiteze de UDMR, care nici la aceasta oră nu s-a disociat de discursul nazist a lui Viktor Orban”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici