Euronews: Incertitudine înaintea alegerilor din România

România încă mai are de aplicat multe reforme vitale la 20 de ani după căderea comunismului şi rămâne una dintre cele mai sărace ţări membre UE, iar înaintea scrutinului prezidenţial mulţi alegători nu sunt siguri că politicienii îşi pot îndeplini misiunea, afirmă Euronews.

32 afișări
Imaginea articolului Euronews: Incertitudine înaintea alegerilor din România

Euronews: Incertitudine înaintea alegerilor din România (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Într-un material dedicat alegerilor prezidenţiale de duminică, postul de televiziune vorbeşte şi despre temerile că alegerile nu vor rezolva criza guvernamentală care blochează investiţiile şi reformele.

Euronews afirmă că preşedintele în funcţie Traian Băsescu are un avantaj minim în faţa principalului rival, Mircea Geoană, ambii fiind creditaţi cu circa 30 la sută din intenţiile de vot.

"Nu mă aştept la nimic. Băsescu nu a făcut nimic din ceea ce a promis. Pentru pensionari, situaţia este dezastruoasă. Am muncit 60 de ani şi primesc o pensie de 23 de euro pe lună", afirmă un alegător citat de Euronews, adăugând că nu va vota pentru primul tur de scrutin, deoarece nu mai are încredere în politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici