Europarlamentar PDL: Traseismul politic şi amenajarea de secţii de votare peste tot au scopul de a crea haos

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a declarat marţi, la Craiova, că traseismul politic şi intenţia de a amenaja "secţii de votare peste tot, dacă se poate şi pe plajă" au scopul de a crea "haos" la referendum.

229 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar PDL: Traseismul politic şi amenajarea de secţii de votare peste tot au scopul de a crea haos

Europarlamentar PDL: Traseismul politic şi amenajarea de secţii de votare peste tot au scopul de a crea haos (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Sunt două moduri de a acţiona: în străinătate, înjumătăţesc secţiile de votare, sincer să fiu, nici nu înţeleg de ce, pentru că cel mai mult, la vot s-au prezentat o sută şi ceva de mii, dacă mai ţin eu bine minte. Deci este clar, cum să spun eu, că este aproape din ură, nu înţeleg eu ce, a nu da dreptul cetăţenilor din străinătate, români, să voteze. Au fost declaraţii de genul nu plătesc impozite în România, nu ar trebui să voteze, ar trebui limitat votul din străinătate, pentru că nu trăiesc aici, USL a făcut aceste declaraţii şi de la preşedintele interimar. În schimb, vrei să creezi secţii de votare peste tot, dacă se poate şi pe plajă, ca să creezi un haos. După părerea mea, acesta este scopul...şi aşa vom avea o mare problemă în 29 iulie, la vot", a declarat, într-o conferinţă de presă, Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul a afirmat că se aşteaptă la foarte mulţi "traseişti politici", oameni care vor vota pe tot felul de liste speciale şi suplimentare, pentru a înclina balanţa votului.

El a precizat însă că reprezentanţii PDL din secţiile de votare vor încerca să vegheze "la respectarea procesului democratic de vot".

"Se poate vota oriunde. Şi am avut probleme şi în trecut, când se vota într-un anume loc. Dar acum, când poţi să pleci de la Baia Mare, poţi să te duci la Braşov să votezi, să mai dai şi în Ploieşti, să mai votezi o dată, la sistemul care este la noi acum. Deci o să avem mari probleme, după părerea mea, o să fie o mare, mare vânzoleală în România, în 29 iulie, veţi vedea tot felul de turişti pe la Ordodel, pe la Brabova, pe unde sunt de obicei, unde am avut 180 la sută, pe aici, pe lângă noi, la Mischii. Dacă mai ţineţi minte, în 2003, am avut şase sau şapte comune care au avut prezenţă la vot peste sută la sută. Eu sper să nu se întâmple acest lucru, pentru că vor încerca, prin toate mijloacele să evite situaţia neprezentării a 50 la sută plus 1 la vot. (...) Eu sper ca oamenii noştri să facă faţă şi să ţină piept încercărilor de a se schimba votul real al românilor. Va fi foarte greu, vom vedea foarte multe situaţii, vom vedea liste speciale cu foarte mulţi oameni care vor vota, vom încerca să contracarăm, vom încerca să facem tot ceea ce este posibil", a mai declarat Marian Jean Marinescu.

Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanţa, spre soluţionare, solicitarea USL de înfiinţare a circa 100 de secţii de votare suplimentare pe litoral, primarul Radu Mazăre motivând că în lipsa acestora ar fi privaţi de dreptul de a vota participanţii la Liberty Parade, Stufstock sau Jessie J.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici